Nieuws
Vlees uit een rijpkast
Jacob-Jan van de Groep
  ·  Steeds meer supermarkten en slagers bieden gerijpt vlees aan. Keuringsdienst van waarde onderzoekt het hoe en waarom van dit vlees, dat ook wel ‘dry aged’ wordt genoemd. Het 'aging' is een proces waarbij de karkassen zonder verpakking een aantal weken ‘rijpen’ in speciale kasten. De ideale temperatuur hiervoor is 0 tot 4 graden Celsius en de luchtvochtigheid ligt er rond de 85 procent.
Malser vlees
Het klinkt allemaal wat onlogisch, want waarom zou je een biefstuk, ribeye of entrecôte expres oud laten worden? Het antwoord is simpel: om het lekkerder te maken. Het hele proces levert een geconcentreerdere smaak en malser vlees op. Journalist Teun van de Keuken en zijn collega’s bijten zich vast in het onderwerp en nemen een kijkje in de rijpkamers van het nieuwe vlees.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsDolf Jansen van start met zevendelige komische panelshow Deze Week in de Reclame
In de komische panelshow Deze Week in de Reclame onderzoekt Dolf Jansen samen met bekende Nederlanders de invloed van reclame op ons dagelijks leven. Toonaangevende reclamemakers Aad Kuijper en Anne Stokvis treden op als teamcaptains.Laatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 06:47Vanavond op TV: 90's dance, Het jachtseizoen, The Survivor
00:46Komende week in GTST: Hoge hotelambities en de ruimhartige Rolex roller
22:00Laatste GTST-maandtrailer van seizoen 34 vol confrontatie en persoonlijk drama
14:10Holland's Got Talent krijgt extra ronde tussen audities en halve finale
13:44Makers GTST leggen uit hoe het nu precies zit met De Rozenboom