Maak kennis met vier flamboyante types uit Bij ons in het kamp

Geplaatst op 24 September, 10:37

Van een rapper tot autoscout

In Bij ons in het kamp krijgt de kijker een uniek kijkje in het leven van woonwagenbewoners. Je ontdekt wat de bruisende en mysterieuze cultuur zo bijzonder maakt en wie de mensen zijn die er wonen. Tijd voor een voorstelrondje.

Mario

In de eerste aflevering leert de kijker woonwagenbewoner Mario kennen. Mario heeft zijn succesvolle dj-carrière per direct laten vallen toen hij hoorde dat zijn oma ziek was. Oma heeft maar liefst 109 klein- en achterkleinkinderen, maar de band met Mario is heel speciaal.

Om haar te kunnen verzorgen, woont hij nu in een piepkleine caravan op het miniatuurkamp van zijn oma in Utrecht. Dit is de enige optie voor het tweetal, want de gemeente weigert om een vergunning af te geven voor een staplek.

Dit zijn de tien finalisten van Op jacht naar de kroon

Pieter Junior 

Ook leer je in Bij ons in het kamp de opkomende rapartiest Pieter Junior kennen. De Zwollenaar rapt maar al te graag over de stereotypen van het woonwagenkamp. Dit doet hij alleen, maar ook met Gypsy Maffia. Dat is een groep rappers met jongens van het kamp. Ook zijn neef Willem hoort bij deze rapgroep.

Junior heeft nu wel naam gemaakt, maar in het begin werd hij vaak uitgelachen om zijn raps. "Tijdens het uitgaan werd ik wel eens uitgelachen, bijvoorbeeld door jongens van het kamp", vertelt hij aan De Stentor.

Hannes Junior 

Hannes Junior Helderman komt uit woonwagenkamp Egelshoek bij Hilversum en had al vroeg de ambitie om volkszanger te worden. "Op mijn zesde verjaardag vroeg ik niet om een fiets, maar of ik een liedje kon opnemen'', vertelde Hannes jr in 2017 aan NOS. "Dat was het begin van mijn zangcarrière. Nu wil ik niets liever dan voor publiek staan en zingen." 

In Bij ons in het kamp zien we Hannes Junior niet alleen tijdens zijn optredens. Ook legt hij tijdens een dagje meelopen uit hoe het werkt met de moordende rivaliteit in het wereldje van de autoscouts. 

Tony

Tony uit Hoorn woont op één van de laatste grote familiekampen van Nederland. Hij runt zijn autobedrijf al vanaf zijn 15e en ziet zelfs in wat oude stoelen nog een bron van inkomsten. Echter heeft ook Tony nog steeds geen standplaats voor zijn woonwagen. "Uitzichtloos. Mijn leven staat nu stil", vertelde hij eerder aan het AD.

Benieuwd naar Mario, Pieter Junior, Hannes Junior en Tony? Je ziet ze in onderstaande beelden voorbij komen:

Bij ons op het kamp is iedere maandagavond te zien om 20.30 uur bij RTL 5.