Dit zijn de vier gezinnen uit Waar doen ze het van?

Geplaatst op 22 September, 14:18

Waar-doen-ze-het-van-

Met de serie Waar doen ze het van? wil de EO het onderwerp ‘geld’ en de verschillen in inkomsten en uitgaven uit de taboesfeer halen. Om dit te doen, volgt het programma een half jaar lang vier gezinnen. Hieronder een voorstelrondje.

Familie Azimi 

De familie Azimi heeft het goed. Met hun inkomen van 130.000 euro per maand en een wagenpark dat maandelijks 25.000 euro kost, hoeven ze niet op hun geld te letten. Wel wil meneer Azimi, gezien het feit hij dag en nacht werkt voor zijn miljoenen, meer gaan letten op de tijd die hij aan zijn gezin besteedt. 

Familie De Vrind

Van miljoenen kan het gezin De Vrind alleen maar dromen. Ze hebben geen auto en lenen regelmatig de auto van oma. Ook verdienen ze maandelijks 300 euro, hebben grote schulden en willen het liefst de schuldsanering in. Boodschappen voor henzelf en de drie kinderen doen ze bij de Voedselbank en ook bij de dierenvoedselbank zijn ze vaste bezoekers.

Giovanna en Isabella 

De alleenstaande moeder Giovanna gooit haar tank nooit vol voor het geval ze door Duitsland komt en daar een paar dubbeltjes kan besparen. Ze woont samen met haar studerende dochter Isabella en heeft een gemiddeld inkomen van 1.750 euro per maand. Hier komt ze net niet mee uit dus ze wil meer grip op haar financiën krijgen. 

Zien: De trailer van de nieuwe serie Het A-woord

Familie Geerts

Familie Geerts heeft maandelijks zo’n 4.750 euro te besteden. Dat klinkt als een prima bedrag, maar ze hebben zeven kinderen. Om het leven toch betaalbaar te houden, vieren ze alle verjaardagen tegelijkertijd.  

Inzicht in bankafschriften

In Waar doen ze het van? laten de families in elke aflevering zien hoe zijn hun geld uitgeven. Je ziet de boodschappen die ze doen, de verjaar- en feestdagen die gevierd worden en welke hobby’s ze (kunnen) uitoefenen. De families laten alles zien - zelfs hun bankafschriften - waardoor niks verborgen blijft.

Waar doen ze het van? is vanaf woensdag 23 september om 21:35 uur te zien op NPO1.