Edsilia Rombley niet op zoek naar beste stem in Hit the road

Geplaatst op 5 September, 11:44

Auditie vanuit de auto

Vanavond introduceert SBS6 de gloednieuwe talentenshow Hit the road. In het programma, waarin kandidaten auditie doen vanuit de auto, gaat het niet per se om de beste stem. Ook het verhaal achter de persoon speelt een grote rol, vertelt jurylid Edsilia Rombley.

Voor Hit The Road rijden Gordon, Roel VanVelzen, Edsilia Rombley en het duo Nick & Simon rond in Nederland, op zoek naar zangtalent. Her en der door het land pikken ze passagiers op, om te luisteren naar hun verhalen en liedjes. Wie goed is mag door naar de hot seat achterin en uiteindelijk naar de finale. Hier maken ze kans op de bolide waarin het zangavontuur allemaal is begonnen.

Niet per se de beste stem

In tegenstelling tot veel andere shows, gaat het in Hit the road niet per se om de beste stem. Volgens Edsilia Rombley speelt ook het verhaal achter de deelnemer een grote rol. "Ze kunnen er mensen mee inspireren of ze willen een geliefde verrassen", vertelt ze aan BuzzE. "Iemand die doorgaat hoeft daarom niet de beste zanger te zijn. Door het verhaal kan iemand je ontzettend raken en dat kan je toch besluiten om diegene mee te nemen terwijl een ander een te gekke stem heeft.” 

Dit is er nu al bekend over het nieuwe seizoen van The masked singer

Coronaproof

Alhoewel de deelnemers en jury dicht op elkaar zitten in de auto, is de show geheel coronaproof. Dat komt omdat iedereen van tevoren is getest op het coronavirus. 

Hit the road is vanaf zaterdag 5 september om 21:30 uur te zien op SBS 6.