Rob van Doe alsof je thuis bent: 'Er was zelfs geen drinkwater'

Geplaatst op 11 Augustus, 15:06

Woningruil mislukt

Ben jij fan van Steenrijk, staatarm? Dan kan je het nieuwe KRO-NCRV programma Doe alsof je thuis bent ook wel waarderen. Hierin gaan gezinnen op vakantie in eigen land en ook nog eens in andermans huis.

De huishoudens die met een ander gezin van woning ruilen zullen ook hun regels, gewoontes en klusjes waarnemen. Dit is best even slikken, laat deelnemer Rob van Looy weten aan Mikro Gids. Samen met zijn vrouw Yaquelin en dochter Elena verruilde hij zijn riante landgoed in voor een boshuisje met buitendouche in Overijssel.

"We wisten niet waar we naartoe zouden gaan", vertelt hij over de aankomst in Dalfsen. "We reizen veel en zijn avontuurlijk aangelegd, maar dit hadden we niet verwacht."

Simpel leven

In tegenstelling tot het landgoed, is het leven in de boshut simpel. Zo moest het gezin eerst vuur maken voordat zij gingen douchen, omdat het water uit een regenton komt en verwarmd wordt met een houtkachel. Rob: "Er was zelfs geen drinkwater, dat kon je bij de boer halen, op een kwartier lopen."

Over hun eigen woonplek, dat ook midden in de natuur ligt, is hij een stuk positiever. "We hebben een terrein van 4 hectare met een pittoresk boerderijtje, een luxe villa en nog een huisje op een eiland." Rob geeft het boshuisje dan ook een 'dikke onvoldoende' voor het wooncomfort.

Johan Derksen verwacht dat Veronica Inside op de oude voet doorgaat

Vissersdorp

Ook bootbewoners Premala en Daina draaien een week mee in een ander leven. Zij vertoeven in het markante vissersdorp Marken. Na vier dagen kijken ze terug op de belevenissen. 

Doe alsof je thuis bent is vanaf maandag 17 augustus twee weken lang iedere werkdag om 19.25 uur te zien op NPO3.