Zien: Vijf spraakmakende en opmerkelijke sportinterviews

Geplaatst op 18 Maart, 11:25

Hilarisch

Nu de hele sportwereld stilligt, worden er ook geen interviews meer voor en na wedstrijden gemaakt. Om toch niet helemaal uit het ritme te vallen, hebben wij een aantal spraakmakende fragmenten voor je op een rij gezet.

Louis van Gaal – Ben ik nou zo slim of ben jij zo dom?

De pers en Louis van Gaal. Met elkaar hebben ze een haat-liefdeverhouding. De voetbaltrainer is in 1996 vraagsteller Ted van Leeuwen zodanig zat dat hij hem een uitbrander van jewelste geeft. De beelden van het moment zijn viral gegaan en wij begrijpen wel waarom.

Robin Haase bij RTL Late Night 

Robin Haase moet zich in 2016 in een slechte film gewaand hebben. De Nederlandse tennisser werd na een toernooi van Schiphol meegenomen en verhoord, omdat zijn tenniscoach Mark de J. werd verdacht van de moord op Koen Everink. Bij Humberto Tan deed Haase eenmalig zijn verhaal.

Wesley Sneijder bij Jack van Gelder op schoot

Het WK2010 was lange tijd een sprookje voor het Nederlands elftal. De sfeer in en rondom het team, onder leiding van trainer Bert van Marwijk, was voortreffelijk en de oranjegekte was alom aanwezig. Na de 2-3 overwinning op Uruguay in de halve finale schuiven Rafael van der Vaart en Nigel de Jong aan voor een interview, waarna ook Wesley Sneijder binnen komt vallen. Er staat geen stoel voor de Utrechter klaar, waarna hij besluit op de schoot van Jack van Gelder te gaan zitten. Totdat er wat begint te prikken...

Theo Maassen tovert UEFA Cup tevoorschijn

Theo Maassen zit met Stan Valckx bij Jack van Gelder aan tafel om over voetbal te praten. De cabaretier is fervent PSV-supporter en tovert in het gesprek ineens een gestolen beker tevoorschijn. Jack, Stan en eigenlijk ook wel Theo zijn met stomheid geslagen, omdat die bewuste UEFA Cup al jaren spoorloos is.

Memphis – ‘Die antwoord ga ik niet bevragen’

In zijn periode bij PSV had Memphis Depay het niet zo op de media. In 2014 werd de aanvaller meermalen gelinkt aan een buitenlandse transfer, maar Memphis had helemaal geen zin om op die vragen in te gaan. Wanneer NOS-verslaggever Arno Vermeulen het toch nog een keer probeert, komt Memphis in de knoei met zijn vraag, euh antwoord, afijn, kijk zelf maar.