Tip
Keuringsdienst van waarde classics

NPO 3

Informatief programma

NPO 3 19 augustus 2021 20:20 - 20:50 h

De Hollandse nieuwe in Keuringsdienst van waarde

Bij veel viskramen is de Hollandse nieuwe het hele jaar te koop. Wanneer is de haring dan wel nieuw? Dat is deze week de vraag voor de redacteuren van Keuringsdienst van waarde. Maarten Remmers is in Denemarken, waar de vis vandaan komt. Teun van de Keuken neemt een kijkje bij een haringhandelaar.

De presentatoren van Keuringsdienst van waarde gaan in deze herhaling weer op onderzoek uit. Ze stellen zich een vraag die hen regelmatig is gesteld: wat is er zo nieuw aan Hollandse nieuwe? De haring is immers het hele jaar te koop bij veel viskramen.

Maarten Remmers vist naar antwoorden

Ersin Kiris gaat naar Vlaggetjesdag in Scheveningen, waar het eerste vaatje Hollandse nieuwe onder de hamer gaat. Smaken deze visjes anders dan oudere varianten? Maarten Remmers reist naar de thuisbasis van de haring: Denemarken. De vissen worden daar gevangen en ingevroren, klaar voor transport naar Nederland. Tijdens een bezoek aan een Nederlandse haringhandelaar ontdekt Teun van de Keuken hoe het proces verdergaat. Weer vinden de vissen hun weg naar de vriezer, voordat ze uiteindelijk bij de viskraam liggen. 

Kijk direct

Over dit programma

Titel

Keuringsdienst van waarde classics

Aflevering

10 - Hollandse Nieuwe

Premiere

2019

Presentator

Marijn Frank, Ersin Kiris, Daan Nieber, Maarten Remmers, Teun van de Keuken, Sofie van den Enk

Zender

NPO 3

Omroep

KRO-NCRV

Genre

Informatief

Subgenre

Informatief programma

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Resolutie

1080i

Bekijk ook