Onze boerderij

NPO 2

NPO 2 

11 Oktober 2019

 09:15 - 10:00

h
Bij Yvon Jaspers stroomt boerenbloed door haar aderen. Haar opa en oma runden een melkveebedrijf. Stiekem droomt Yvon ervan haar hectische bestaan in het westen te verruilen voor een boerderijtje op het platteland met grond en dieren. Maar is dat leven wel zo romantisch als het voor veel mensen lijkt? Yvon Jaspers duikt het boerenleven in. Ze gaat opnieuw langs bij oud 'Boer zoekt vrouw--deelnemers en bij andere boeren om te ervaren hoe het nou echt is om in deze turbulente tijd een agrarisch bedrijf te runnen. Wat zijn de dilemma’s van de moderne boer? Welke risico’s neem je als boer en wanneer doe je het goed? Leven zij hun droom of lijkt het soms meer op een nachtmerrie?
Boer Marnix, de Noord-Hollandse boer die vorig seizoen meedeed aan 'Boer zoekt vrouw' heeft paarden en houdt dikbilkoeien voor het vlees. Yvon Jaspers gaat naar hem toe als hij afscheid moet nemen van zijn grootste trots 'Us Heit', een grote stier wiens taak erop zit op de boerderij van Marnix: het zorgen voor nageslacht. Een emotionele dag.
Eigenlijk handelt de Brabantse hengstenfokker Steffi in hoop. De hoop op een veelbelovend veulen, een goed springpaard, een prachtige dekhengst of een gracieus dressuurpaard. Het is maar zelden dat er zo'n ruwe diamant voorbijkomt en des te spannender is het voor Steffi en haar ouders om te ondernemen in deze hippische branche. Hoe gaan zij om met deze voortdurende spanning en redden ze het als dergelijk pareltje te lang uitblijft? In Friesland ontmoet Yvon Hessel Jan en Boukje. Zij bouwden een prachtig nieuw melkveebedrijf op, maar konden daar door persoonlijke omstandigheden maar vijf jaar boeren. Toch gingen ze niet bij de pakken neerzitten en ze bedachten een nieuw plan. Yvon praat met ze of deze nieuwe manier toekomst heeft.
Opslaan

Over dit programma

Titel

Onze boerderij

Aflevering

5 - Boer Marnix neemt afscheid van zijn grootste trots

Seizoen

2

Premiere

2019

Presentator

Yvon Jaspers

Zender

NPO 2

Omroep

KRO-NCRV

Genre

Informatief

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Kijk via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk