×

Fast X is nu te zien!

De Fast and Furious-saga continues

Fast X

Zin in wat actie aan het begin van je week? Dat komt goed uit, want Vin Diesel is terug met de nieuwste Fast and Furious-film! Fast X is vanaf vandaag te zien bij SkyShowtime

Eurovisie Songfestival

Eurovisie Songfestival

Loreen won voor Zweden het Eurovisie Songfestival 2023! In 2024 vindt het liedjesfestijn dus daar plaats. We houden je op deze pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Bekijk meer items
Geen verdere items voor Eurovisie Songfestival

Eurovisie Songfestival

Het Eurovisie Songfestival is een jaarlijks terugkerende muziekcompetitie waarin liedjes worden gezongen door artiesten die Europese landen en gastlanden vertegenwoordigen. Er kan uiteindelijk maar één act en dus één land winnen.

Halve finales & finale

Het Songfestival bestaat uit een eerste halve finale op de dinsdag, een tweede halve finale op de donderdag en een finale op de zaterdag.

Landen

De landen die zich elk jaar rechtstreeks voor de finale plaatsen zijn de 'Big Five': Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje. Deze landen geven namelijk het meeste geld uit aan de organisatie – de EBU (European Broadcasting Union) – waardoor het liedjesfestijn jaarlijks kan plaatsvinden. Ook de winnaar van het voorgaande jaar plaatst zich automatisch voor de grote finale.

Winnaars

Nederland heeft al diverse keren het Eurovisie Songfestival gewonnen: Corry Brokken (1957), Teddy Scholten (1959), Lenny Kuhr (1969), Teach-In (1975) en Duncan Laurence (2019).