Tip
Pixels

Comedy Central

Komedie

Comedy Central 23 Februari 2019 19:59 - 21:54

Adam Sandler redt al gamend de wereld

Films over buitenaardse invasies zijn er in vele soorten en maten. Ondanks die verschillen hebben die films één ding gemeen: de aliens zijn altijd groot, eng en zo goed als onverslaanbaar. In Pixels zit het net even anders.

NASA is al jaren op zoek naar buitenaards leven. In 1982 heeft de ruimtevaartorganisatie een tijdcapsule de ruimte in geschoten in de hoop contact te maken met intelligente aliens. Dat lukt, maar niet op de manier die NASA had gehoopt.

Pixels

In de tijdcapsule zat een video met beelden van een groot videogametoernooi. De buitenaardse wezens hebben die video gezien en denken dat het een oorlogsverklaring is. Ze sturen een bijzonder leger naar de aarde om die oorlog uit te vechten: het bestaat uit enorme videogamefiguren.

Pac-Man, Donkey Kong, Q*bert, de ruimtewezens uit Space Invaders en Galaga; allemaal vallen ze de aarde aan. Hoe kun je karakters uit computergames het best verslaan? Met gamers natuurlijk!

President Will Cooper (Kevin James) roept in Pixels de beste arcade-gamers ter wereld bij elkaar om het op te nemen tegen de aliens. Lukt het Pac-Man-kampioen Brenner (Adam Sandler), Centipede-kenner Ludlow (Josh Gad) en Donkey Kong-expert Eddie (Peter Dinklage) de invasie 'uit te spelen'?

Netflix

Pixels is de laatste live action Adam Sandler-film die een bioscooprelease kreeg. In 2014 sloot Sandler een deal met Netflix: al zijn nieuwe films verschijnen op de streamingdienst.

De valsspelende gamingkampioen Eddie is gebaseerd op een echte gamer: Donkey Kong en Pac-Man-kampioen Billy Mitchell zou zijn high scores hebben behaald dankzij cheat codes.

In april 2018 zijn die high scores uit het Guiness Book of Records verwijderd.

Tags

Over deze film

Titel

Pixels

Premiere

2015

Regisseur

Chris Columbus

Acteurs & Actrices

Adam Sandler, Kevin James, Michelle Monaghan, Peter Dinklage, Josh Gad

Zender

Comedy Central

Genre

Film

Subgenre

Komedie

Land

VS/CN/Cdn