First Blood
Tip

4/5

Sylvester Stallone draait door

Veronica

Veronica 

17 Januari 2020

 20:30 - 22:20

John Rambo belandt in de gevangenis. Daar komen zijn traumatische oorlogservaringen boven.

First Blood is het begin van een reeks Rambo-films en tevens de beste. Sylvester Stallone speelt een Vietnameveteraan die in de cel belandt. Daar komen zijn oorlogstrauma's opborrelen.

First Blood

Vietnamveteraan John Rambo (Sylvester Stallone) komt in First Blood naar het stadje Hope in de staat Washington om een oude legermaat op te zoeken. Hij bereikt zijn huis nooit: de plaatselijke sheriff pakt Rambo op en begint hem te vernederen.

Dat had hij beter niet kunnen doen. Rambo ontsnapt en begint vanuit de heuvels rond Hope een heus guerillaoffensief tegen de sheriff en zijn manschappen.

Sylvester Stallone

Bij het filmen van die ontsnappingspoging was Sly iets te enthousiast: hij deelde een elleboogstoot uit en brak per ongeluk de neus van een stuntman. Stallone was overigens bijzonder kritisch over zijn eigen acteerwerk in First Blood. Toen hij de eerste versie van de film zag, probeerde hij de productie terug te kopen en te vernietigen. Zover kwam het gelukkig niet.

Sterker nog: First Blood was de eerste in een reeks van vijf Rambo-films. Er zijn plannen voor een tv-serie rond John Rambo. Wanneer Rambo: New Blood te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Opslaan

Over deze film

Titel

First Blood

Premiere

1982

Regisseur

Ted Kotcheff

Acteurs & Actrices

Sylvester Stallone, Brian Dennehy, Richard Crenna, Bill McKinney, David Caruso

Scenario

William Sackheim, Sylvester Stallone, Michael Kozoll, David Morrell

Componist

Bub Asman, Fred J. Brown, Juno J. Ellis, Erick Feitshans, Keith Henderson

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Land

VS