Kiest Bella voor Edward? Of toch voor Jacob? in The Twilight Saga: New Moon

Vampieren

Geplaatst op 11 Oktober, 12:50

Ook deze tweede Twilight-film draait om de liefde tussen tienermeisje Bella en vampier Edward. Maar houdt die liefde ook stand?

Bella (Kirsten Stewart) is aan het herstellen van de vampieraanval die ze in Twilight maar ternauwernood overleefde. Ondertussen kijkt ze erg uit naar haar verjaardag: die gaat ze met haar vampierenliefje Edward en zijn familie vieren.

The Twilight Saga: New Moon

Dat gezellige verjaarspartijtje loopt in The Twilight Saga: New Moon niet helemaal zoals Bella het zich had voorgesteld. Als ze een cadeautje openmaakt, snijdt ze zichzelf in haar vinger.

Dat is een paper cut met vergaande gevolgen: vampier Jasper kan zich niet inhouden. Hij valt Bella aan.

Door die aanval beseft Edward dat zijn Bella nooit veilig is als hij en zijn vampierenfamilie in de buurt zijn. Hij verdwijnt samen met zijn familie uit haar leven.

Bella is kapot van liefdesverdriet. Gelukkig kan ze terecht bij haar goede vriend Jacob (Taylor Lautner). Of is hij misschien meer dan een vriend?

Hoe dan ook, haar keuze voor Jacob maakt maar weer eens duidelijk dat Bella een beetje een lugubere smaak in mannen heeft: Jacob is een weerwolf.

Taylor Lautner

Het was nog maar de vraag of Taylor Lautner in The Twilight Saga: New Moon terug kon keren als Jacob. Tussen het eerste en tweede Twilight-boek ondergaat het personage een opmerkelijke metamorfose.

Lautner deed dat nog eens dunnetjes over: door flink te trainen kweekte hij er een dikke tien kilo spiermassa bij. Die indrukwekkende torso zorgde ervoor dat Lautner weer als Jacob op mocht treden.