Ben Stiller en het levende museum

Geplaatst op 30 Maart, 21:20

Musea saai? Mooi niet dus! In het museum waar Ben Stiller werkt komen de tentoongestelde stukken 's nachts tot leven.

Het leven lacht Larry Daley niet bepaald toe. Hij is gescheiden en werkloos. Als hij niet snel een baantje vindt, raakt hij zijn huis nog kwijt ook.

Night at the Museum

Ondanks al die tegenslag denkt New Yorker Larry (Ben Stiller) dat het leven iets groots voor hem in petto heeft. Maar: belangrijke dingen eerst. Het wordt tijd dat Larry een baan vindt.

Omdat de nood hoog is, neemt Larry in Night at the Museum het eerste het beste baantje aan. Hij gaat als nachtwaker aan de slag in het Natural History Museum in New York.

Niet echt spannend werk, maar hij hoeft niet veel te doen voor zijn geld. Of wel?

Vlak voor zijn eerste dienst waarschuwen zijn collega's van de dagdienst hem. Larry is er niet alleen verantwoordelijk voor dat er niemand het museum binnenkomt, hij moet ook zorgen dat er niemand naar buiten gaat.

Al snel ontdekt Larry wat ze met dat raadselachtige advies bedoelen: de museumstukken komen 's nachts tot leven. Zo staat de brave huisvader ineens oog in oog met types als president Roosevelt (Robin Williams), Columbus en Attila de Hun, maar ook met een levend dinosaurusskelet.

Ben Stiller

Ben Stiller rent in Night at the Museum wat af. Om ervoor te zorgen dat al dat geren er een beetje geloofwaardig uit zou zien, keek Stiller het kunstje af bij Tom Cruise.

Niemand die beter kan filmrennen dan Tom Cruise. Vandaar dat Ben Stiller het gehol van zijn goede vriend in Mission: Impossible en Mission: Impossible 2 grondig bestudeerde.