Cary Elwes steelt van de rijken

Geplaatst op 25 Augustus, 14:10

Het verhaal van Robin Hood is al heel vaak verfilmd. Zoals in Robin Hood: Men in Tights zag je de Britse vrijbuiter nog nooit.

Wat hebben topacteurs als Errol Flynn, Kevin Costner en Russell Crowe met elkaar gemeen? Ze hebben allemaal ooit Robin Hood gespeeld.

Robin Hood: Men in Tights

Cary Elwes mag ook in dat rijtje. Wie? Cary Elwes. Van een grote doorbraak kwam het nooit voor de Britse acteur, maar naast rolletjes in bijvoorbeeld Hot Shots! en The Princess Bride kan hij toch maar mooi zeggen dat hij Robin Hood heeft gespeeld.

Elwes speelt de Engelse vrijbuiter in Robin Hood: Men in Tights, een komedie die andere Robin Hood-films op de hak neemt. Vooral Kevin Costners Robin Hood: Prince of Thieves krijgt het zwaar te verduren.

Dave Chapelle

In Robin Hood: Men in Tights neemt Robin Hood het – gekleed in maillot – op tegen de gemene sheriff van Rottingham en de boosaardige prins John.

Daarnaast weet Robin ook nog eens de mooie Marian (Amy Yasbeck) te bevrijden uit haar kuisheidsgordel.

Vrijbuiter Robin staat er niet alleen voor. Hij krijgt hulp van zijn maillotdragende merry men. Types als Ahchoo (komiek Dave Chapelle), Asneeze (muzikant Isaac Hayes) en Little John (Eric Allan Kramer) staan Robin Hood bij.

Tags