Tip
Rocky III

RTL 7

Drama

RTL 7 25 Oktober 2020 22:35 - 00:45

Sylvester Stallone krijgt een pak slaag

In Rocky wist nog niemand wie bokser Rocky Balboa was. In Rocky III is hij wereldberoemd. Zijn beeltenis prijkt zelfs op flipperkasten. Maar wat als die roem hem naar het hoofd stijgt?

Sinds hij vijf jaar geleden de wereldtitel overnam van Apollo Creed is de ster van Rocky Balboa (Sylvester Stallone) alleen maar gestegen.

Rocky III

In de tussentijd heeft Rocky zijn titel een aantal keer met succes weten te verdedigen. Bij iedere overwinning werd Rocky nog wat beroemder én nog rijker.

Daardoor kan de bokser die ooit als nobody begon het tegenwoordig wat rustiger aan doen. Hij kan in Rocky III zelf bepalen wanneer en tegen wie hij wil vechten en daar maakt hij optimaal gebruik van.

Terwijl Rocky met volle teugen geniet, is een andere bokser bezig met een opmerkelijke opmars: Clubber Lang (Mr. T).

Als Clubber hem uitdaagt voor een titelgevecht, gaat Rocky daarop in. Alleen onderschat hij zin tegenstander. Gevolg: Clubber slaat Rocky kort en klein.

Eye of the Tiger

Die oorwassing is precies wat Rocky nodig had. Ineens beseft hij weer dat hij zijn best moet blijven doen.

Rocky wil revanche op Clubber, dus begint hij keihard te trainen. Daarbij krijgt hij hulp van een oude bekende: zijn oude rivaal Apollo Creed (Carl Weathers).

De originele Rocky groeide al snel uit tot een absolute klassieker. Rocky II haalde dat niveau niet, maar is nog steeds een prima boksfilm. Met Rocky III eindigt Sylester Stallone weer een treetje lager.

Eigenlijk is de titelsong het enig echt memorabele aan de derde Rocky-film. ‘Eye of the tiger’ van hardrockband Survivor werd een wereldhit.

Over deze film

Titel

Rocky III

Premiere

1982

Regisseur

Sylvester Stallone

Acteurs & Actrices

Sylvester Stallone, Talia Shire, Mr. T, Burt Young, Carl Weathers

Zender

RTL 7

Genre

Film

Subgenre

Drama

Land

VS

Resolutie

1080i