'Romantisch weekendje' voor Michael Fassbender in Eden Lake

levensgevaarlijke nachtmerrie

Geplaatst op 18 Oktober, 13:01

Er zijn van die films die je met een naar gevoel in je maag achterlaten. Eden Lake is zo'n film.

Soms wil je er gewoon even tussenuit. Lekker een romantisch weekendje kamperen aan een meertje bijvoorbeeld.

Eden Lake

Steve (Michael Fassbender) ziet het al helemaal voor zich. Een mooie zomeravond aan het water, kampvuurtje, wijntje erbij.

Dat is toch het ideale moment om je vriendin ten huwelijk te vragen?  Steve gaat voor dat speciale weekendje weg dan ook op zoek naar een nog specialer plekje.

Eden Lake lijkt de ideale locatie: het is er bijzonder goed toeven en de romantiek spat er bijna vanaf. Precies het soort plek waar Jenny (Kelly Reilly) zijn aanzoek haast niet kan weigeren.

Tot dat aanzoek komt het alleen niet. Steve en Jodie hebben hun tentje nog niet opgezet of ze hebben het al aan de stok met een groepje hangjongeren.

Michael Fassbender

En dat zijn niet zomaar verveeld pubers: het zijn naargeestige, wrede en sadistische types. Zo verandert een romantisch weekendje weg voor Jenny en Steve in een levensgevaarlijke nachtmerrie.

Michael Fassbender was nog relatief onbekend toen hij de hoofdrol in Eden Lake accepteerde. Op wat kleine bijrolletjes na had de Duits-Ierse acteur voornamelijk in tv-series gespeeld.

Niet veel later raakte zijn carrière in een stroomversnelling: Quentin Tarantino castte hem in Inglourious Basterds. Dat was zijn grote doorbraak.

Inmiddels heeft Fassbender al twee Oscarnominaties op zijn naam staan.