Schatzoeken met Michael Douglas in Romancing the Stone

Geplaatst op 12 Juli, 12:15

Joan (Kathleen Turner) verdient in Romancing the Stone de kost met het schrijven van Bouquetreeksachtige romannetjes. Haar boeken zitten vol meeslepende avonturen, maar haar eigen leven is niet echt spannend. Tot ze een bijzonder pakketje krijgt.

In dat pakketje zit een kaart. Een schatkaart zelfs. En een gewilde: onbekende boeven halen Joan New Yorkse appartement overhoop om het ding te vinden. Tevergeefs.

Romancing the Stone

Niet hoort Joan dat haar zus in Colombia ontvoerd is. Dat is het moment dat Joan beseft dat ze iets moet doen. Ze pakt het vliegtuig naar Colombia om op zoek te gaan naar de schat.

 

Normaal gesproken brengt Joan haar tijd grotendeels achter haar typemachine door. Van schatzoeken heeft ze geen kaas gegeten. Daarom roept ze de hulp van avonturier en smokkelaar Jack (Michael Douglas) in.

In Romancing the Stone zoeken Joan en Jack samen naar de schat, maar vinden ze iets heel anders: elkaar. Tussen de bedrijven door moeten ze wel zien af te rekenen met allerhande schurken.

Prijzen

Romancing the Stone sleepte een Oscarnominatie voor de montage in de wacht. Ook won de film in 1985 twee Golden Globes: een voor hoofdrolspeelster Kathleen Turner en eentje voor beste film in de categorie komedie.

In 1985 beleefden Jack en Joan een nieuw avontuur in Jewel of the Nile.