The League of Extraordinary Gentlemen

2/5

Superhelden of zootje ongeregeld?

Veronica

Veronica 

24 Maart 2019

 23:05 - 01:15

In de superheldenfilm The League of Extraordinary Gentlemen geeft Sean Connery leiding aan een wel heel bijzonder superheldenteam.

De superhelden in The League of Exrtraordinary Gentlemen zijn niet zomaar superhelden: het zijn legendarische personages uit de literatuur.

The League of Extraordinary Gentlemen

Aan het hoofd van dit exclusieve gezelschap staat de avonturier Allan Quatermain (Sean Connery). Zijn League of Extraordinary Gentlemen is op z'n zachtst gezegd een bont gezelschap.

Quatermain werkt namelijk samen met kapitein Nemo (bekend uit de boeken van Jules Verne), Mina Harker (die in een vampier veranderde nadat Dracula zijn oog op haar liet vallen), de Amerikaanse geheim agent Tom Sawyer (uit de boeken van Mark Twain), Dorian Gray (die zelf niet ouder wordt omdat zijn portret dat al doet), Dr. Jekyll en zijn alter ego Mr. Hyde én Rodney Skinner (beter bekend als de onzichtbare man).

Al met al een aardig zootje ongeregeld dus, die met al hun verschillende krachten veel gedaan kunnrn krijgen.

Fantom

En dat is maar goed ook, want ze krijgen het flink voor de kiezen. De mysterieuze superschurk Fantom is namelijk van plan een wereldoorlog te ontketenen door de leiders van een aantal grote Europese landen tegen elkaar op te zetten. Quatermain en zijn team hebben drie dagen de tijd om die ramp af te wenden. 

The League of Extraordinary Gentlemen is gebaseerd op de comics van Alan Moore. Moore was niet te spreken over deze verfilming, vooral omdat de filmmakers op veel plekken van zijn originele verhaal zijn afgeweken.

Opslaan

Over deze film

Titel

The League of Extraordinary Gentlemen

Premiere

2003

Regisseur

Stephen Norrington

Acteurs & Actrices

Sean Connery, Peta Wilson, Stuart Townsend, Jason Flemyng, Max Ryan

Scenario

James Dale Robinson, James Robinson, Alan Moore, Kevin O'Neill

Componist

Erik Aadahl, Paul Apted, James Bolt, Jim Brookshire, Rick Canelli

Zender

Veronica

Genre

Film

Land

VS/D/CZ/GB

Resolutie

1080i

Kijk via on demand

pathe

Pathé Thuis

Kijk