Samuel L. Jackson heeft bescherming nodig

Geplaatst op 25 Augustus, 19:40

De beste bodyguard ter wereld heeft een nieuwe klus: hij moet een gevaarlijke huurmoordenaar beschermen. Dat levert het nodige vuurwerk op, want de twee kunnen elkaar niet uitstaan.

Huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) heeft doorgaans geen bescherming nodig. Hij kan prima zijn eigen boontjes doppen.

The Hitman's Bodyguard

En toch krijgt hij in The Hitman's Bodyguard ineens bescherming van een bodyguard. Hoe dat komt?

Kincaid gaat bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag getuigen in de rechtszaak tegen dictator Dukhovich (Gary Oldman). Die heeft het niet zo op politieke tegenstanders.

Vandaar dat Interpol topbodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) vraagt om ervoor te zorgen dat Kincaid veilig bij de rechtbank aankomt. 

Dat wordt nog een hele klus. Onderweg van Manchester naar Den Haag moet het duo allerhande gespuis afschudden. Dat Bryce en Kincaid elkaar niet kunnen uitstaan, maakt het er allemaal niet makkelijker op.

Amsterdam

Een flink deel van de opnames voor The Hitman's Bodyguard vond plaats in Amsterdam. Dat leverde hier en daar chaotische taferelen op.

Zo werden de straten rond het Rijksmuseum een paar dagen afgezet. Gevolg: de grootste verkeersopstopping in de geschiedenis van de hoofdstad.

Al die chaos leverde Amsterdam wel wat op: de producenten spendeerden tijdens de opnames zo'n drie miljoen euro in de stad. En dat in nog geen twee weken tijd.