The Lobster: Colin Farrell moet snel partner vinden

Geplaatst op 10 Januari, 10:15

Deze vrijdag de tv-première van The Lobster. In een dystopische wereld wordt David (Colin Farrell) naar Het Hotel gestuurd om binnen 45 dagen een partner te vinden. En als dat hem niet lukt? Dan veranderen ze hem in een dier.

Het zijn de regels van De Stad, die iedereen maar dient te accepteren. Iedereen die vrijgezel is, wordt naar Het Hotel gestuurd. Daar krijgen ze simpelweg maar 45 dagen de tijd om die ene te vinden. Anders veranderen ze in een dier en worden ze Het Bos ingestuurd. David zou dan een kreeft (lobster) willen worden.

The Lobster

The Lobster werd goed ontvangen door critici. In de absurde komedie spelen naast Farrell nog John C. Reilly, die als vriend van David gek praat. In 2015 deed de film mee aan het Cannes Film Festival, waar het de juryprijs wist te bemachtigen. Later werd het scenario van de film genomineerd voor de Oscars.

Yorgos Lanthimos

Van regisseur Yorgos Lanthimos kwam in 2017 The Killing of a Sacred Deer. Ook deze film werd alom bejubeld. Hierin had Colin Farrell ook de grootste rol. In The Killing of a Sacred Deer speelt hij Steven, een charismatische chirurg, die een ondenkbaar offer maakt wanneer een tiener heel vreemd begint te doen. Volgende week verschijnt The Favourite, een kostuumdrama, maar dan wel in een Lanthimos-jasje. Deze laatste film is een van de grote favorieten om volgende maand Oscars binnen te slepen. 

Tags