Tip
The Witch

Veronica
Rating 6.2

Horror

Veronica 18 Oktober 2020 22:10 - 00:05

Is Anya Taylor-Joy een heks?

Sfeervolle horrorthriller over een arm gezin dat aan de rand van een bos woont. Daar gebeuren gekke dingen. Is het hekserij?

Een ruzie over geloof leidt ertoe dat boer William (Ralph Ineson) met zijn gezin het dorp waar ze wonen moet verlaten. Vader, moeder en vier kinderen strijken neer op een klein boerderijtje aan de rand van een bos. 

The Witch

Daar hebben ze het zwaar: oogsten mislukken en de vallen die William en zoon Caleb (Harvey Scrimshaw) in het bos uitzetten leveren nauwelijks iets op. Is het een straf van God of zijn er in The Witch sinistere krachten aan het werk?

Moeder Katherine (Kate Dickie) denkt het laatste. En ze vertrouwt haar oudste dochter Thomasin (Anya Taylor-Joy) voor geen cent.

Robert Eggers

The Witch is het sfeervolle en verontrustende regiedebuut van Robert Eggers. Zijn oog voor detail valt direct op.

Zo spreken de acteurs in het dialect dat in het New England van omstreeks 1630 gangbaar was. Daar kreeg Eggers vaak vragen over.

Maar de vraag die hem het meeste werd gesteld was van een heel andere aard. Mensen wilden weten of er tijdens de opnames bovennatuurlijk dingen gebeurd waren.

Eggers had veel succes met zijn debuut, maar opvolger The Lighthouse deed het nog beter. Hij scoorde er zelfs een belangrijke prijs op het filmfestival van Cannes mee.

Het komt maar zelden voor dat een horrorfilm in de prijzen valt op het prestigieuze festival, dus dat is iets om trots op te zijn.

 

 

Kijk via ondemand

Meer tips
iTunes

iTunes

vanaf €3,99
Kijk direct
Google Play

Google Play

onbekend
Kijk direct

Over deze film

Titel

The Witch

Premiere

2015

Regisseur

Robert Eggers

Acteurs & Actrices

Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie, Harvey Scrimshaw, Ellie Grainger

Scenario

Robert Eggers

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Horror

Land

Cdn/VS