TV5MONDE presenteert: Un jour, un destin: Alain Delon

Ere-Palm

Geplaatst op 7 Mei, 15:53

Alain Delon is onbetwist een van de belangrijkste Franse acteurs uit de geschiedenis. Hij krijgt op het Cannes Filmfestival daarom een Ere-Palm. En TV5MONDE zendt de bijzondere documentaire Un jour, un destin: Alain Delon uit.

Un jour, un destin laat zien hoe Alain Delon uitgroeide tot een legende. Zijn halfbroer Jean-François, dochter Anouchka maar ook actrice Brigitte Auber, een van zijn eerste liefdes, doen in dit portret een boekje open over de inmiddels 83-jarige Delon.

Betekenis Franse filmindustrie

De Ere-Palm voor Alain Delon is omstreden nadat hij in interviews zei dat vrouwen best geslagen mogen worden en dat homoseksualiteit tegennatuurlijk is. In een reactie zegt Cannes dat Delon de prijs krijgt vanwege zijn betekenis voor de Franse filmindustrie en zijn bijdrage aan de geschiedenis van het festival.

Romy Schneider

Delon was de ster in meer dan 80 films en werkte met regisseurs als Michelangelo Antonioni, Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville en Jean-Luc Godard. Hij acteerde naast grootheden als Romy Schneider, Jean Gabin, Yves Montand en Lino Ventura.

Un jour, un destin: Alain Delon op dinsdag 28 mei om 18.40 uur en Nederlands ondertiteld