Steven Seagal is boos en wil knokken

Geplaatst op 12 September, 19:20

Na de moord op een politieagent is de vader van het slachtoffer woedend. Steven Seagal speelt die vader, dus de daders kunnen maar beter een veilig heenkomen zoeken.

Politieman Max Ballister en zijn vrouw zijn net aangeschoven voor een romantisch diner in een restaurant als Max een telefoontje krijgt van zijn informant. Dat denkt Max tenminste. Het is een valstrik: als Max naar buiten loopt om het telefoontje aan te nemen, wordt hij neergeschoten.

Urban Justice

Max' vader Simon is niet alleen in de rouw om de dood van zijn zoon, hij is ook vastbesloten om de daders een koekje van eigen deeg te geven. Aangezien Steven Seagal in Urban Justice de rol van Simon speelt, kunnen de moordenaars hun borst natmaken.

Simon is namelijk iemand die je beter niet boos kunt maken. De voormalig CIA-agent is voor de duvel niet bang, kan knokken als de beste en hij kan ook nog eens goed met wapens overweg.

Tijdens zijn zoektocht naar de daders belandt Simon midden in een bendeoorlog waar je u tegen zegt. Resultaat: een hele stapel dode gangsters.

Steven Seagal

Tijdens de opnames van Urban Justice was Steven Seagal de vijftig al ruimschoots gepasseerd. De acteur annex vechtsportmeester was dan ook niet meer op zijn fitst, en in strakke spijkerbroeken paste hij ook al een tijdje niet meer.

Het is de vijfde samenwerking tussen Seagal en regisseur Don E. FauntLeRoy. Blijkbaar waren die eerste vier keren de regisseur niet zo heel goed bevallen: hij wilde Urban Justice alleen regisseren op voorwaarde dat Seagal de set niet zou verlaten voordat FauntLeRoy had gezegd dat hij weg mocht.