Tweede seizoen Tokidoki met Paulien Cornelisse op komst

Televizier logo

Geplaatst op 16 Maart om 9:20

Amusement nieuws

Azië is hot in televisiemakend Nederland. Frans Bauer ging voor een reis naar China, Miljuschka Witzenhausen ontdekt het eten in Japan en ook Paulien Cornelisse keert voor Tokidoki weer terug naar het land van de rijzende zon.

De schrijfster vertelt in de podcast De eeuw van de amateur dat er een tweede seizoen van Tokidoki aan zit te komen. Daarvoor is Cornelisse dagelijks in voorbereiding door tien nieuwe karakters uit het Japanse schrift te leren. De schrijfster hoopt voor het nieuwe seizoen zo’n 2.000 karakters te kennen. ,,Dan zit ik zeg maar net op de grens van analfabetisme.”

Fascinatie

Voor het nieuwe seizoen volgt de schrijfster van Taal is zeg maar echt mijn ding en winnares van Wie is de Mol? (2013) ook conversatieles in het Japans. Zo hoopt de 43-jarige Cornelisse zich nog meer in te kunnen leven in de Japanse cultuur, waar ze sinds haar vijfde al een fascinatie voor heeft.

Begin 2020

Het eerste seizoen van Tokidoki bestond uit vier afleveringen. Het vervolg, dat waarschijnlijk geregisseerd wordt door Jelle Brandt Corstius, moet begin 2020 bij de VPRO te zien zijn.