De TV van gisteren: SBS dendert over concurrentie op primetime

Televizier logo

Geplaatst op 18 September om 8:14

Amusement

Kijkcijfers donderdag 17 september 2020

De magie van Chateau Meiland is nog lang niet uitgewerkt en daar profiteert SBS6 behoorlijk van op donderdagavond: de zender bleef primetime steevast boven het miljoen.

Een fikse prestatie voor SBS, dat doordeweeks moeite heeft om kijkers aan zich te binden. Maar voor de avonturen van Martien en co schakelden gisteravond ruim 1,1 miljoen mensen in. Ze zagen onder meer hoe de Meilandjes hun kritische huishoudster tevreden wilden stellen. Daarna bleven nog eens ruim 1 miljoen kijkers plakken voor Mr. Frank Visser doet uitspraak

RTL 4 rommelt in de marge

SBS is met die scores een paar maten te groot voor concurrent RTL 4 dat blijft sappelen met haar donderdagavondprogrammering. GTST heeft ondanks spannende ontwikkelingen rond soapicoon Ludo te maken met dalende kijkcijfers: slechts 672.000 liefhebbers schakelden in. Maar daarmee deed de soap het nog altijd beter dan Chantal komt werken dat uitkwam op 591.000 kijkers en Rooijakkers over de vloer dat met een pijnlijke 436.000 kijkers zelfs op de laatste plek van de kijkcijfer top 25 strandde. Jinek kwam daardoor ook niet verder dan een povere 552.000 kijkers.

Beste zangers op 1

Ondanks het succes van Chateau Meiland moet Martien op primetime nog één concurrent voor zich dulden. Beste zangers kwam met 1,2 miljoen kijkers als winnaar uit de bus, maar daarna zakte de eerste publieke zender van het land onder het miljoen met De avondetappe en ook Op1 leverde in om uit te komen op 759.000 kijkers.