Komende week in GTST: Verwoestende vermissingen en de snuggere snoepzoekers

Televizier logo

Geplaatst op 7 Mei om 12:51

Soap

Spoilers!

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Anton die doorkreeg dat Linda hem wel erg opvallend achtervolgde.

Linda’s twijfels

Linda probeert haar gestalk met een smoesje goed te praten. Ze was gewoon enorm benieuwd naar de verrassing die Anton had beloofd en meende dat hij op weg was naar een winkel om het op te halen. Eenmaal terug in de praktijk laat Anton zien wat de verrassing was: een romantisch weekendje in een bed en breakfast. Maar daar was het Linda helemaal niet om te doen. Ze wil dichtbij haar man zijn en dat kan niet zolang ze nog vastzit aan haar thuisstudie. Dat brengt haar op het idee alvast d’r eerste stage te gaan lopen in de huisartsenpraktijk, maar Anton is daar niet happig op. Linda baalt, maar hij is onverbiddelijk.

Schuchtere scharrels

Jojo en Ilyas draaien nog altijd om elkaar heen, al hebben ze gek genoeg nog steeds niet door dat ze elkaar wel leuk vinden. Als Ilyas door Julian wordt gevraagd om te komen eten, nodigt Jojo zichzelf spontaan ook uit. Ze ziet het als een gouden kans hem wat beter te leren kennen en tut zich volledig op. Maar eenmaal thuis bij de Verduyntjes schrikt Jojo als Ilyas met een meisje binnenkomt. Met een smoes maakt ze zich snel uit de voeten.

Het is uiteraard nog ramadan, dus Ilyas en zijn gaste mogen pas eten als de zon onder is. Dit tot frustratie van opa Henk die rammelt van de honger en klaar is om aan te vallen. Ilyas vindt dat niet erg, hij baalt er alleen van dat hij Jojo niet aan zijn nichtje had kunnen voorstellen. Als Merel het goede nieuws doorappt aan Jojo kan ze eindelijk weer een beetje stralen.

Eva’s allerlaatste cadeau

Janine krijgt een onverwacht pakketje in de post: de as van haar ‘kankervriendin’ Eva. Vrijgevochten als ze was, heeft Eva besloten dat haar overblijfselen gemengd worden met de aarde van een jonge boom die Janine in haar nieuwe tuin mag poten. Het blijkt een heftig bloeiende magnolia, toepasselijk voor Eva’s kleurrijke persoonlijkheid. Ludo steunt Janine bij het planten van dit laatste geschenk. Het is voor haar een definitief afscheid van een duistere periode. De ziekte is achter de rug, Janine is er nog en om Eva te eren kan ze kan zich geen mooiere manier bedenken dan keihard te gaan leven.

Tiffy’s twijfels

Lucas heeft goed nieuws voor Tiffy: na weken van renovatie is het Paleis weer bewoonbaar verklaard. Overal hangen rook- en monoxidemelders, je struikelt over de brandblussers en er is zelfs een brandtrap. Op papier is er dus geen reden voor zorgen, maar Tiffy voelt zich niet okay.

Ze houdt haar twijfels voor zich tegen Lucas, maar in de buurtsuper lucht ze vrij onverwacht haar hart tegen Amelie die geen idee heeft wie ze is. Wel heeft de daadkrachtige kunstkenner een advies voor de wijfelende student: bij twijfel niet doen. Daardoor hakt Tiffy de knoop door: ze wil niet terug naar het Paleis. Nu nog het juiste moment vinden om het tegen Lucas te vertellen.

Kinderruzie met volwassen gevolgen

Daan grijpt in bij de vechtscheiding van Bing en Nina en regelt een mediator voor het stel. Alleen zo kunnen ze er hopelijk redelijkerwijs uitkomen voordat het een ellenlang juridisch geschil wordt. Nina is niet blij, maar Bing staat er verrassend open voor. Al snel zitten de twee samen met de mediator voor een goed gesprek.

Bing begint redelijk en kalm tot irritatie van Nina die net zo lang sart en zuigt tot Bing boos wordt en klaar is haar aan te vliegen. De mediator moet ingrijpen, compleet met fluitsignaal, en de verzoeningspoging loopt op niks uit. Ze zijn allebei verre van ideale ouders, toch willen ze de volledige voogdij opeisen.

Nina is niet blij met Daan en dat laat ze hem midden in De Koning weten. Daan vindt dat ze zichzelf aanstelt, waardoor ze boos weg wil lopen en hard tegen een andere bezoeker op knalt. Het levert haar een fikse blauwe plek én een idee op. De volgende dag gaat ze met haar bezeerde arm naar Bing: als hij haar de volledige voogdij en een redelijke alimentatie geeft, doet ze geen aangifte wegens huiselijk geweld.

Dit dreigement leidt tot een felle woordenwisseling die door heel Boks te horen is. Ook Nola krijgt mee wat haar ouders elkaar allemaal toewensen en verwijten. Ze schrikt als ze hoort dat Bing en Nina zelfs dreigen haar, Manu en Max uit elkaar te halen. Nola laat dat niet gebeuren en ze maakt van het geruzie gebruik om met haar broertjes ervandoor te gaan.

Nina en Bing raken in paniek als de kinderen spoorloos blijken, helemaal als ze Nola’s kinderlijke afscheidsbriefje in Boks vinden. Helaas blijkt het lastiger om de kinderen zelf te vinden. Daan schakelt direct de politie in, regelt extra mankracht en alle familie en vrienden worden opgetrommeld. Maar de kinderen blijven spoorloos, zelfs als de avond valt en Nina huilend bij haar broer op de bank zit.

De twee leggen hun meest recente ruzie bij: Lucas wist toch immers al jaren dat ze een bitch was. De zoektocht gaat zonder succes verder, maar al het leed en verdriet lijkt Bing en Nina toch weer wat dichter bij elkaar te brengen. Het gesnauw maakt plaats voor warme woorden en er kan zelfs een knuffel vanaf terwijl Daan op het bureau druk is met het natrekken van tips.

Amirs besluit

Amir is op z’n zachtst gezegd niet blij met de wijze waarop Bing en Nina de situatie uit de hand hebben laten lopen. Dat hij niet eens direct is gebeld om te helpen zoeken steekt hem ook. Als hij de reden voor hun verdwijning hoort, besluit Amir dat hij Max-Ravi zelf wil opvoeden. Anton herinnert hem er fijntjes aan dat ‘ie als zaaddonor daar wettelijk gezien geen recht op  heeft, los van het feit dat ze eerst nog gevonden moeten worden. Amir is echter vastberaden: hij laat zijn zoon niet langer in zo’n onstabiele thuissituatie opgroeien.

Amelies argwaan

Om te voorkomen dat Richard naar de politie gaat met de camerabeelden van zijn beschonken joyride moet Valentijn de inloggegevens van Ludo’s veilinghuis achterhalen. Hij krijgt een idee als hij hoort dat Amelie thuis bij Amir aan het werk is. Met een smoes komt hij binnen en weet op handige wijze vast te leggen hoe Amelie inlogt op het netwerk van het veilinghuis.

Amelie heeft echter door dat er niks klopt van Valentijns vreemde bezoekje. Ze besluit Ludo in te lichten die het gedrag van zijn kleinzoon direct linkt aan Van Nooten. Hij laat onmiddellijk alle wachtwoorden van het computernetwerk wijzgen, tot frustratie van Valentijn die nu niets meer heeft om te leveren. Ludo vertrekt richting De Rozenboom om Richard weinig subtiel duidelijk maakt zijn familie met rust te laten.

Van Nooten geeft indirect toe dat het gedoe met Valentijn een wraakactie is voor de wijze waarop Ludo laatst L’Absence voor zijn neus gekocht heeft. Ludo wijst Richards aanbod het te kopen hard af en vertrekt. Eenmaal thuis laat Ludo het doek meteen naar het beveiligde depot in de kluis brengen. Daarna raken Ludo en Janine betrokken bij de vermissing van de kleinkinderen, maar niet voordat hij een verbouwereerde Valentijn nog eens keihard duidelijk maakt dat zijn deals met Van Nooten afgelopen moeten zijn.

Banaantjes en kikkers

De zoektocht naar de kinderen duurt tot het eind van de week zonder bruikbare aanwijzingen. Daan ziet met lede ogen toe hoe Nina volledig in de verdwijning op gaat en meer oog voor Bing lijkt te hebben dan voor hem. Hij doet extra zijn best de kids als eerste te vinden om zo indruk te maken op zijn geliefde.

Er komt schot in de zaak als Ilyas ziet dat iemand in zijn buurtsuper alle zakken kikkers en banaantjes plus een pak luiers gestolen heeft. Hij doet uiteraard aangifte wegens diefstal, wat Daan weer een hint geeft: kikkers en banaantjes waren immers het lievelingssnoep van Nola en Manu en die luiers waren vast voor Max. Tot die conclusie komen Bing, Jojo en Rik ook per toeval als ze de winkel van Ilyas bezoeken tijdens de grootschalige flyeractie om hun kroost te vinden.

De diefstal vond kortgeleden plaats, wat betekent dat hun kroost niet ver kan zijn. Als Daan en Nina arriveren, gaan ze samen met Bing alle plekken in de buurt langs die de kinderen mogelijk kunnen kennen. Het lijkt een vruchteloze zoektocht, tot Nina een verloren snoepzak spot en het spoor volgt naar een speelplaats. Daan en Bing denken dat ze overdrijft, maar het leidt haar naar een speelhuisje waar de kinderen sowieso geweest moeten zijn.

En verder: Amir en Amelie zijn zo luidruchtig dat Jojo geen oog meer dicht doet, Bing is een kruitvat bij het Kruidvat en in Ludo’s wereld is de dresscode bij kaplaarzen uiteraard een maatpak.