Kenneth Vermeer verlaat Feyenoord voor avontuur bij Los Angeles FC

Geplaatst op 15 Januari om 13:08

Sport nieuws

Feyenoord neemt per direct afscheid van Kenneth Vermeer. De doelman gaat aan de slag bij Los Angeles FC in de Verenigde Staten.

De 34-jarige doelman verdedigde de afgelopen 5,5 jaar het doel van de Rotterdammers. Hij maakte destijds de overstap van aartsrivaal Ajax naar De Kuip. In totaal droeg Kenneth Vermeer in 133 officiële wedstrijden het keepersshirt van Feyenoord. Tussentijds werd de international nog een half seizoen verhuurd aan Club Brugge, waarmee hij zich kroonde tot Belgisch landskampioen.

Stap maken

"Kenneth heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij in deze fase van zijn carrière graag nog een stap als deze wilde maken. Nu Justin Bijlow weer fit is en Kenneth bij ons over een aflopend contract beschikt, zien wij mogelijkheden om hieraan mee te werken. Bovendien heeft Nick Marsman onlangs met zijn optredens in Feyenoord 1 zich ook kunnen laten zien, waarmee we over twee volwaardige doelmannen blijven beschikken", zegt Sjaak Troost op de website van Feyenoord.

Ploeggenoot van Carlos Vela 

Vermeer wordt de transfer naar de VS gegund, omdat met Justin Bijlow zijn vervanger in Rotterdam al klaar staat. Bij LA FC wordt Vermeer ploeggenoot van onder anderen Carlos Vela, die zich afgelopen seizoen kroonde tot topscorer van de MLS.