Tip
Razendspannende IJslandse serie Katla nu op Netflix

Guidinc logo

Geplaatst op 9 Juni, 13:18

Wij hebben hoge verwachtingen van de allereerste IJslandse Netflix-serie. De eerste beelden van Katla zijn in ieder geval veelbelovend.

Lees ook: Check hier welke films en series er nog meer aankomen in juni

Dit is het verhaal van Katla: een jaar na de gewelddadige uitbraak van de vulkaan Katla, die zich onder het ijs bevindt, is de rust in het dorpje Vík nog lang niet wedergekeerd. De vulkaan werkt nog steeds en omdat het ijs bij de vulkaan smelt, zijn de meeste bewoners geëvacueerd.

Vík

Slechts een paar mensen zijn achtergebleven om het dorp dat alleen nog bereikbaar is via de rivier Markarfljót, draaiende te houden. Maar het landschap ziet er apocalyptisch uit en Vík is bestempeld als gevaarlijke zone. 

Mysterieus

Dat is op zich al erg genoeg maar dan komen er ook nog mysterieuze dingen, die honderden jaren diepbevroren onder het ijs zaten, naar boven. En dat heeft gevolgen die niemand zich had kunnen voorstellen. 

Heb je nu al zin in meer Scandinavische series? Bekijk dan onze lijst met toppers

Alles over Katla

De serie telt acht afleveringen en komt van de regisseur van de goeie IJslandse serie Trapped. Katla staat op 17 juni op Netflix. Zet Katla hier op je kijklijst.

Bekijk ook