Deze BN'ers doen mee aan De slimste mens 2020

Geplaatst op 9 Juli, 10:32

Jörgen Raymann en Astrid Kersseboom

De slimste mens is terug! Op maandag 13 juli barst de strijd weer los in de razend populaire kennisquiz. Zonder publiek deze keer, maar gelukkig wel weer met een berg aan bekende Nederlanders. 

Shirma Rouse

In De slimste mens gaan drie prominente Nederlanders onder leiding van Philip Freriks en de kritische Maarten van Rossem de strijd aan met elkaar. In de eerste aflevering neemt zangeres Shirma Rouse het op tegen journalist en opiniepeiler Gijs Rademaker en voetballer Bart Vriends.

Net als in de vorige seizoenen moeten zij onder druk van de wegtikkende seconden het beste van zichzelf laten zien. Je wint de kennisquiz niet alleen door een flinke dosis kennis; de kandidaten moeten ook verbanden kunnen leggen en het spel strategisch spelen. 

Jörgen Raymann en Astrid Kersseboom 

Shirma is niet de enige bekende Nederlander die de opvolger probeert te worden van Marieke van de Zilver – de winnares van het afgelopen seizoen. Een greep uit de andere kandidaten zijn: cabaretier en presentator Jörgen Raymann, nieuwslezeres Astrid Kersseboom, acteur Huub Stapel, zangeres Francis van Broekhuizen, vlogger Monica Geuze, Toren C-actrice Maike Meijer, voetbalcommentator Jeroen Grueter en tv-kok Hugo Kennis.

Voor Jörgen Raymann is het niet de eerste keer dat hij meedoet aan de kennisquiz. In 2019 deed hij een gooi naar de titel De slimste mens van België.

De andere BN'ers die meedoen aan De slimste mens dit jaar zijn: Alex Boogers, Arjan Dwarshuis, Astrid Sy, Bastiaan Rosman, Benjamin Herman, Cynthia Abma, Dave Budha, Dzifa Kusenuh, Erik de Zwart, Ernst-Jan Pfauth, Fabian Franciscus, Florian Myjer, Horace Cohen, Johan Fretz, Koen Weijland, Malou Petter, Maria Fiselier, Marije Knevel, Markoesa Hamer, Natascha van Weezel, Ortál Vriend, Pim Muda, Selma van Dijk en Sietse Bakker.

Hoe gaat het nu met de winnaars van Heel Holland bakt?

Kijkcijferhit

De slimste mens is voor het eerst uitgezonden in de zomer van 2012. Het was toen meteen een regelrechte kijkcijferhit, met dagelijks bijna anderhalf miljoen kijkers. Ook de app is een groot succes, met ruim 1,5 miljoen downloads. Sinds kort kan je de quiz ook spelen door middel van je smart speakers. 

De slimste mens is vanaf maandag 13 juli elke doordeweekse dag om 20.40 uur te zien op NPO 2.

Bekijk hieronder de promo van het nieuwe seizoen:

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Yeah ya boy heb het nie slecht gedaan niet! #checkitout

Een bericht gedeeld door Jörgen Raymann (@jorgenraymann) op