Dit kun je verwachten van het nieuwe programma Foodtruck gezocht

Geplaatst op 5 Juli, 22:16

Nieuw programma op NPO1

Het is de droom van veel mensen: een eigen foodtruck beginnen. Maar hoe pak je zoiets aan? Je ziet het in het nieuwe programma Foodtruck gezocht, waarin mensen zich volledig storten op hun eigen foodtruck avontuur.

Bij een foodtruck wordt al snel gedacht aan vrijheid, lekker je eigen baas zijn en ontsnappen aan het drukke, saaie leven van kantoor. Maar natuurlijk is er meer dan dat: zo moet je een goed concept hebben, weten hoe je wilt verkopen en jezelf in the picture spelen bij festivals.

In Foodtruck gezocht gaan de deelnemers nog voor de coronatijd deze uitdaging aan en starten de zoektocht naar een geschikte foodtruck. De reden waarom ze meedoen verschilt: sommigen hebben genoeg van hun baan, anderen gaan voor het grote geld en weer anderen willen uit de WW of simpelweg iets nieuws in hun leven. Wel zijn ze allemaal op zoek naar één ding: avontuur!

Amerikaanse truck

In de eerste aflevering volgen we de ruige oosterling Dirk Poffers. Hij doet zijn naam eer aan, want zijn droom is een foodtruck met poffertjes. Hiervoor wil hij een truck importeren uit Amerika en deze verbouwen tot een waanzinnige foodtruck.

Of dit gaat lukken is de grote vraag. Als Dirk eenmaal is begonnen met zijn foodtruck avontuur, besluit hij om vooral in te zetten op de kleinere festivals, braderieën en privé feesten zoals bruiloften of andere kleine evenementen. De hele grote festivals, zoals de Zwarte Cross, zijn voor zijn poffertjes truck te massaal en deze zal hij dus overslaan.

Van wafels tot Pakistaanse hapjes

Naast Dirk zijn onder andere te zien: Andrea die al zingend haar wafels verkoopt, Simone die ondanks haar pech in de liefde toch de liefde wil verspreiden en vader Patrick en zoon Siemen, die voor het eerst van hun leven samen gaan werken (maar niet zo handig zijn met koken en verbouwen).

Ook zie je hoe het koppel Menno en Linda hun samengestelde gezin van 6 kinderen inzet en Zainab die haar succesvolle baan heeft opgezegd om haar Pakistaanse roots achterna te gaan.

Foodtruck gezocht is vanaf woensdag 8 juli om 21.30 uur te zien op NPO 1.