Wie is wie in de nieuwe dramaserie Het A-woord?

Geplaatst op 19 September, 13:37

Veelbelovende cast

In Het A-woord draait het om de zesjarige Sam. Gewoon een bijzonder kind, tot hij de diagnose autisme krijgt. Hoe ga je hier als gezin mee om? En hoe vermijd je het beladen ‘a-woord’? Je ziet het in de nieuwe dramaserie van de EO.

De cast van de dramaserie is veelbelovend, met een hoop ‘a-sterren’. Een voorstelrondje:

Sam (Bart van den Berg)

Het zesjarige jongetje Sam wordt gespeeld door Bart van den Berg. Bart is nog vrij onbekend in het wereldje van de televisie. Met Het A-woord heeft hij zijn eerste grote rol te pakken. 

Mariël (Lies Visschedijk)

Speelt de moeder van Bart. Ze is een tikje eigenwijs en ontkent lang dat Sam 'een tikkeltje anders is'. Visschedijk, bekend van Soof en Gooische vrouwen, vindt de serie een bijzonder project. "Het leert je om ook op een andere manier naar het leven te kijken", vertelt ze in een persbericht. "Ik denk dat je een leuker en mooier persoon wordt als je omgaat met iemand waar je weinig van begrijpt maar die je wel wil snappen."

Teun (Guy Clemens) 

De vader van Bart. Clemens kennen we vooral als Tim in de film Doris. Ook speelde hij bijrollen in De mannentester en De 12 van Oldenheim.

Opa (Peter Blok) 

Peter Blok is Sams opa in Het A-woord. Hij zet zijn eigenwijze dochter Mariël regelmatig op haar nummer en zorgt een vrolijke noot in de serie. Blok is een bekende uit het vak, met grote rollen in onder andere Familie Kruys en Volgens Robert.

Oma (Carine Crutzen)

Carine Crutzen kruipt in de rol van Sams oma. Grappig detail: Carine Crutzen speelde al eerder de echtgenoot van Peter Blok in De Daltons.

Overige acteurs 

Ook Aiko Beemsterboer (Vechtmeisje), Marcel Harteveld en Yootha Wong-Loi-Sing (Oprah-serie Love is) vervullen een rol in Het A-woord.

Het A-woord is vanaf maandag 21 september om 21:35 uur te zien op NPO1.