Jongste deelnemer ooit strijdt tegen de kilo’s in Obese

Geplaatst op 30 September, 8:00

De tv-tips van 30 september

Meestal zijn de Obese-deelnemers al volwassen, maar Jay is slechts 15 jaar oud. In het afvalprogramma gaat hij noodgedwongen de strijd aan met de kilo’s, anders haalt hij misschien de twintig niet. Nog meer tv-tips voor 30 september, vind je hieronder.

Wijnglazen en gemberpotten in Van onschatbare waarde

Merel vermoedt dat ze een koninklijk wijnglas uit de tijd van stadhouder Willem IV in haar bezit heeft. Klopt dat? Ook zie je in Van onschatbare waarde het verhaal van twee familieleden die elkaar ontmoetten dankzij de verkoop van twee gemberpotten.

NPO1 – 20:35 uur – Van onschatbare waarde

Goedkope en dure verjaardagen 

Waar doen ze het van? staat in het teken van de verjaardagen. Om de kosten te drukken viert de negenkoppige familie Geerst alle verjaardagen in één keer. In miljonairsgezin Azimi wordt de vijfde verjaardag van Isabella gevierd met een feestje van 1700 euro. Bij familie De Vrind, die 75.000 euro schuld heeft, gaat de droger kapot en berekenen ze alvast de kerstinkopen. Giovanna bekijkt samen met Isabella de hoogte van het kostgeld dat haar dochter betaalt. Kan dat omhoog?

NPO1 – 21:25 uur – Waar doen ze het van?

'Haaruitval mogelijk gevolg van het coronavirus'

Het softdrugsbeleid in Nederland 

In de zesdelige documentaireserie Cannabis neemt het Nederlandse softdrugsbeleid van de afgelopen vijftig jaar onder de loep. Rode draad is de veelbesproken veroordeling van coffeeshophouder Johan van Laarhoven in Thailand. Van Laarhoven kreeg in 2014 in Thailand een gevangenisstraf van 103 jaar opgelegd voor het witwassen van drugsgeld. De Nederlandse coffeeshophouder werd daar na een rechtshulpverzoek van Nederland opgepakt.  

NPO2 – 20:25 uur – Cannabis

Jongste deelnemer ooit in Obese 

Deelnemers aan Obese zijn doorgaans achttien jaar of ouder, Jay vormt vanavond de uitzondering op die regel. Hij is pas vijftien, maar desondanks al zo extreem zwaar dat artsen vrezen dat hij de twintig niet gaat halen. Zijn ouders weten niet hoe ze de puber het beste kunnen motiveren af te vallen en roepen de hulp in van Angela Groothuizen en personal trainer Roberto Da Costa.

RTL4 – 20:30 uur - Obese

Geen aflevering missen van je favoriete programma? Download de gratis TVgids.nl-app.