Dood op de universiteit in Inspector Morse

Geplaatst op 10 Oktober, 11:48

Een oude professor en fondsenwerver van de universiteit wordt doodgestoken. De moord lijkt verband te houden met de dood van een van zijn studenten, die eerder onder invloed van drugs uit het raam sprong.
Morse onderzoekt de moord op een professor. Deze Felix McClure is doodgestoken in zijn studeerkamer en zijn dood is een klap voor de universiteit. McClure was namelijk niet alleen een autoriteit op zijn vakgebied; hij hengelde ook heel wat geld binnen voor de universiteit. De moord lijkt te maken te hebben met de dood van een student, die onder invloed van drugs uit het raam sprong. Phyllis Logan speelt Julia Stevens, een van de verdachten. De karakteractrice is in ons land vooral bekend als Mrs Hughes uit Downton Abbey, maar ze heeft altijd een voorliefde voor gastrollen in misdaadseries gehad. Op haar cv prijken gastrollen in A touch of Frost, Wallander en The inspector Lynley mysteries. In Silent Witness speelde ze zelfs tot tweemaal toe een rol.

Morse

De even onvermoeibare als onuitstaanbare Morse loste in tussen 1987 en 2000 moordzaken op in Oxford en soms ver daarbuiten. Dat deed hij samen met zijn assistent Robbie Lewis. Deze volkse agent vormt een groot contrast met de wat elitaire klassiekemuziekliefhebber Morse. De personages zijn gebaseerd op de boeken van Colin Dexter.

Tags