Let's play darts

Geplaatst op 13 December, 22:58

Met een recordaantal deelnemers, onder wie twee vrouwen en een dozijn Nederlanders, begint in Londen het WK darts. RTL doet elke speeldag rechtstreeks verslag, meestal op 7 maar vanwege het voetbal dit keer op Z.
Met een recordaantal deelnemers, onder wie twee vrouwen en een dozijn Nederlanders, begint in het Londense Alexandra Palace het WK darts. RTL doet in RTL 7 Darts: WK 2019 elke speeldag rechtstreeks verslag, vanwege het Europa League-voetbal op 7 dit keer op Z. In de eerste ronde komt de top 32 van de wereldranglijst nog niet in actie. Voor hen begint het WK pas in de tweede ronde. Op het lijstje titelkandidaten staan de vertrouwde namen van onder anderen regerend kampioen Rob Cross, Peter Wright en de oud-winnaars Gary Anderson, Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Al is de naam van die laatste niet vetgedrukt. ‘Barney’ verkeert in een flinke vormcrisis, met als dieptepunt de nederlaag tegen de Poolse laagvlieger Ratajski op de Grand Slam of Darts.

Raymond van Barneveld

Kort daarna maakte de inmiddels 51-jarige Raymond van Barneveld bekend dat het WK darts van volgend jaar zijn laatste toernooi is. Fysiek en mentaal kan hij het niet meer opbrengen om week in week uit op hoog niveau te presteren. Waarom hij dan toch nog een jaar doorgaat en niet per direct zijn pijlen opbergt? Het antwoord is simpel. “Ik wil dolgraag nog een keer wereldkampioen worden. Voor m’n kleinkinderen die beker omhoog houden.” Dat hij hierin slaagt ligt niet in de lijn der verwachtingen, maar niets is onmogelijk. Er zullen in elk geval weinig dartsfans zijn die hem zijn succes misgunnen.

Tags