Tip
NOS Sport: Vuelta

NPO 1

Rechtstreeks verslag/Verslag

NPO 1 24 Oktober 2020 15:00 - 17:50

Eerst Huesca, dan heuvels

Een rit door de uitlopers van de Pyreneeën staat op het programma in de Vuelta. De rit begint in Huesca, de finish ligt 185 kilometer en talloze heuvels later in Sabinanigo. De laatste kilometers gaan hard naar beneden.

Een onvoorvoorspelbare etappe in de Vuelta: de 185 kilometer tussen Huesca en Sabinanigo gaan door de uitlopers van de Pyreneeën en dat betekent heel veel heuvels. Vooral op het einde wordt het pittig, met een drietal klimmetjes uit de tweede en derde categorie. De finish ligt na een lange afdaling en dat betekent mogelijk halsbrekende toeren om de dagwinst te grijpen.

Julian Alaphilippe en Matej Mohoric

Een mazzeltje voor de mannen met plannen in deze koers: veel echte specialisten op dit gebied koersen op dit moment ergens anders. Julian Alaphilippe en Matej Mohoric https://www.tvgids.nl/ondemand/thrillerserie-lieve-mama-nu-te-zien-bij-videoland geven de voorkeur aan de klassiekers, terwijl Peter Sagan en Vincenzo Nibali voor de Giro in Italië zijn. Vueltarijders Chris Froome en Alejandro Valverde zijn goed bergaf, maar de vraag is of die deze rit voorin willen zitten.

Kijk direct

Over dit programma

Titel

NOS Sport: Vuelta

Aflevering

146 van 171

Premiere

2020

Zender

NPO 1

Omroep

NOS

Genre

Sport

Subgenre

Rechtstreeks verslag/Verslag

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Resolutie

1080i