Tip
Studio sport

NPO 1

Sportnieuws

NPO 1 Overmorgen 15:15 - 16:20

Wie pakt de regenboogtrui bij de tijdrit op het WK wielrennen?

Het olympisch zilver smaakte naar meer voor Tom Dumoulin, maar vanwege een gebroken pols moet de Nederlander verstek laten gaan op het 43 kilometer lange vlakke parcours in Vlaanderen. Wie grijpt zijn kans en wordt wereldkampioen tijdrijden?

“Op deze manier vind ik het wielrennen heel leuk”, vertelde Tom Dumoulin na afloop van zijn zilveren tijdrit op de Olympische Spelen aan de verzamelde pers. Bij de wereldkampioenschappen in Vlaanderen zou het tijdritkanon uit Limburg een nieuwe kans krijgen om een gouden plak aan zijn toch al indrukwekkende prijzenkast toe te voegen, maar nadat hij in een trainingsrit een ongeluk kreeg en zijn pols brak, is zijn seizoen voorbij.

Dubbelslag

Tussen Knokke-Heist en Brugge is het parcours pannenkoekplat en dat is een kolfje naar de hand van mannen zoals Filippo Ganna, Wout van Aert en Stefan Küng. In Tokio werd Primoz Roglic Olympisch kampioen op de tijdrit. Misschien pakt hij wel een dubbelslag? Met zijn vorm zit het in ieder geval wel goed, want onlangs schreef hij voor het derde jaar op rij de Vuelta op zijn naam.

Kijk direct

Over dit programma

Titel

Studio sport

Aflevering

104 van 169

Premiere

2021

Zender

NPO 1

Omroep

NOS

Genre

Sport

Subgenre

Sportnieuws

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Bekijk ook