Op1

NPO 1

Talkshow

NPO 1 Gisteren 22:30 - 23:35
Talkshow met wisselende presentatieduo's, live vanuit Amsterdam. Met roulerende duo's van verschillende omroepen onderstreept 'Op1' de veelzijdigheid van de NPO. Een herkenbaar programma met elke dag dezelfde vorm en een wisselende signatuur, waarin duiding van actualiteit en reflectie op de waan van de dag een belangrijke plaats innemen.

Met in deze uitzending:
* Al ruim vijftig jaar staat George Baker op het podium. In binnen- en buitenland wordt hij geroemd met meer dan zeshonderd nummers, waaronder wereldberoemde hits als 'Una Paloma Blanca' en 'Little Green Bag'. In totaal verkocht Baker de afgelopen vijf decennia zo’n 25 miljoen platen en ging hij wel twintig keer op wereldtournee. De zanger gaat opnieuw de planken op met zijn uitgestelde jubileumtoer.

* De Squid Game-rage gaat maar door. De populaire Zuid-Koreaanse serie breekt wereldwijd momenteel alle records en staat in ruim negentig landen op nummer een. Toch is er ook veel kritiek. Tot ongenoegen van veel ouders en leerkrachten is de serie, die eigenlijk voor zestien jaar en ouder bedoeld is, ook onder basisschoolleerlingen populair en dat leidt in toenemende mate tot gewelddadige incidenten. Een gesprek met Korea-kenner Remco Breuker, basisschoolleraar Martijn Holsappel en fan van de serie Mai Verbij.

* De winnaars van het Televizier-Gala en een analyse van Catherine Keyl
Documentaireserie 'De Kinderen van Ruinerwold' heeft donderdagavond de Gouden Televizier-Ring gewonnen! Direct na afloop schakelden wij met de winnaars in Koninklijk Theater Carré en gaf televisie-icoon Catherine Keyl haar ongezouten mening.

* Ingrid Thijssen, Kim Putters en Martin Visser over de Nederlandse economie
Hoewel we steeds horen dat de economie weer aantrekt, wordt het nieuwsbeeld de afgelopen tijd bepaald door een energiecrisis, een woningcrisis en boodschappen die steeds duurder worden. En dan zijn er ook nog zorgen om ons vestigingsklimaat. VNO-NCW voorzitter Ingrid Thijssen deed namens zeventig organisaties een oproep aan informateurs Remkes en Koolmees: hoe houden we Nederland aantrekkelijk voor de ondernemers? Financieel journalist Martin Visser en directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau Kim Putters leggen uit hoe we er voor staan.

Kijk direct

Over dit programma

Titel

Op1

Aflevering

213 van 255

Seizoen

2

Premiere

2021

Presentator

Welmoed Sijtsma, Jort Kelder

Zender

NPO 1

Omroep

WNL

Genre

Informatief

Subgenre

Talkshow

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Bekijk ook