Kras afval uit Volendam in De Opvolgers

Geplaatst op 14 Augustus, 11:16

Afval is zeker niet waardeloos, vraag maar aan de Volendammer familie Kras. Opa begon in de jaren 50 als voddenboer, maar is nu de grondlegger van een wereldwijd afvalimperium. Maar hoe zit het eigenlijk met zijn opvolging?

Al 65 jaar staat de familie Kras letterlijk met de poten in het afval. Opa Kras begon 65 jaar geleden als voddenboer in Volendam, maar door hard te werken en slim te investeren is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijde speler op het gebied van 'afvalmanagement'. Sander Schimmelpenninck gaat voor De opvolgers langs bij de Volendammers, want er breekt een belangrijke periode aan in het familiebedrijf. De presentator wil weten welke beslissingen ze moeten nemen om hun afvalimperium op de rails te houden.

De Krasjes

Schimmelpenninck heeft de hoofdpersonen voor zijn reeks over familiebedrijven met zorg uitgekozen. Zo ook de Krasjes. "Het is wel leuk als er iets speciaals mee is. De Krasjes uit Volendam bijvoorbeeld, een fascinerende, gekke plek. Het is echt een eiland."

Duurzaamheid

Er is veel veranderd sinds de tijd dat opa Kras met zijn oude bakfiets lompen en oud ijzer verzamelde in Volendam. Niet alleen is zijn bedrijf veel groter geworden - Kras opereert in Nederland, België en Hongkong - maar in de wereld van de afvalverwerking is ook veel meer de nadruk komen te liggen op duurzaamheid en recycling. Dit zijn ook speerpunten van Kras. Het bedrijf maakt een fiks deel van het opgehaalde afval beschikbaar voor hergebruik of bewerkt het tot nieuwe grondstoffen. Verder heeft het bedrijf een groot hart voor het dorp waar het allemaal begon: Kras is al jaren de sponsor van FC Volendam.