×

Lach je rot met het tweede seizoen van Mike Judge's Beavis & Butt-Head op Comedy Central

Bekijk snel de trailer

Mike Judge's Beavis & Butt-Head
Zin in een avond vol ongefilterde lol en hilarische avonturen? Stem dan elke zaterdag om 20:00 uur af op Comedy Central voor het tweede seizoen van Mike Judge's Beavis & Butt-Head!
Eurovisie Songfestival

Eurovisie Songfestival

Nemo is voor Zwitserland de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2024! Zodra de nieuwe editie van start gaat lees je hier weer alles over het grootste liedjesfestijn van het jaar.

Songfestival Mee met GJ

Dit is wat er op zaterdag 11 mei 2024 allemaal gebeurde achter de schermen bij het Eurovisie Songfestival in Malmö te Zweden.

Winnaars Eurovisie Songfestival

Dit zijn de winnaars van het Eurovisie Songfestival van de afgelopen vijf jaar:

Bekijk meer items
Geen verdere items voor Eurovisie Songfestival

Eurovisie Songfestival

Het Eurovisie Songfestival is een muziekcompetitie waarin ieder jaar liedjes worden gezongen door artiesten die Europese landen en gastlanden vertegenwoordigen. Er kan uiteindelijk maar één act en dus één land winnen.

Halve finales & finale

Het Songfestival bestaat uit een eerste halve finale op de dinsdag, een tweede halve finale op de donderdag en een finale op de zaterdag.

Landen

De deelnemende landen die zich elk jaar rechtstreeks voor de finale plaatsen zijn de 'Big Five': Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje. Deze landen geven namelijk het meeste geld uit aan de organisatie – de EBU (European Broadcasting Union) – waardoor het liedjesfestijn jaarlijks kan plaatsvinden. Ook de winnaar van het voorgaande jaar plaatst zich automatisch voor de grote finale.

Winnaars

Nederland heeft al diverse keren het Eurovisie Songfestival gewonnen. Zo won Duncan Laurence in 2019, Teach-In in 1975, Lenny Kuhr in 1969, Teddy Scholten in 1959 en Corry Brokken in 1957.