Tip
Air Force One

Veronica

Thriller

Veronica 12 Augustus 2020 20:30 - 23:05

President in dubio in Air Force One

Als je als president roept nooit te willen onderhandelen met terroristen en vervolgens je vliegtuig gekaapt wordt door diezelfde terroristen, dan heb je een probleem.

De Amerikaanse president Marshall (Harrison Ford) keert terug uit Moskou als zijn vliegtuig Air Force One wordt gekaapt door Russische terroristen. Hij heeft net tegenover de hele wereld verkondigd dat de Verenigde Staten niet onderhandelen met terroristen.

Air Force One

Nu deze terroristen echter hem en zijn gezin bedreigen, staat hij voor een moeilijke keuze. De kapers, onder leiding van Ivan Korshunov (Gary Oldman), eisen dat de fascistische Generaal Radek in Moskou wordt vrijgelaten. Zo niet, dan wordt elk half uur een passagier gedood.

Marshall is echter niet voor een gat te vangen. Als oud-strijder is hij in het bezit van een eremedaille, dus komen ook de terroristen voor een aantal verrassingen te staan. Door te doen alsof hij op slinkse wijze is ontsnapt, zet Marshall zijn tegenstanders op het verkeerde been.

Bill Clinton

De toenmalige president, Bill Clinton, heeft toen de film uitkwam 'm maar liefst twee keer gekeken. Hij vond de film zo goed, dat hij hem tijdens persconferenties prees. Hij had wel een puntje van kritiek: de echte Air Force One had volgens hem geen achterlaadklep of ontsnappingcapsules. Regisseur Wolgang Petersen opperde dat toekomstige modellen deze veiligheidsfuncties wel zou moeten hebben.

Over deze film

Titel

Air Force One

Premiere

1997

Regisseur

Wolfgang Petersen

Acteurs & Actrices

Harrison Ford, Gary Oldmann, Glenn Close, Wendy Crewson, William H. Macey

Scenario

Andrew W. Marlowe

Componist

John K. Adams, Christopher Assells, Robert Batha, Rick Bozeat, Arthur Farkas

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Thriller

Land

VS/D

Resolutie

1080i