Tip
Begin Again

SBS 9

Tragikomedie

SBS 9 23 Mei 2020 20:30 - 22:30

Keira Knightley en Mark Ruffalo beginnen opnieuw

Muziek opnemen hoeft helemaal niet in een studio. In Begin Again nemen Gretta en Dan een plaat op in de straten van New York.

Begin Again vertelt het verhaal van muziekproducent Dan (Mark Ruffalo). Althans, er valt momenteel weinig muziek te produceren. Dan is ontslagen bij het platenlabel dat hij zelf mee heeft opgebouwd.

Begin Again

Net na dat ontslag besluit Dan zijn verdriet te verdrinken. Toevallig doet hij dat in de kroeg waar singer-songwriter Gretta (Keira Knightley) net aan het optreden is. 

Haar muziek raakt Dan zoals muziek hem al een tijdje niet meer geraakt heeft. Misschien ligt dat aan het bier, misschien aan de omstandigheden.

Dat doet er allemaal niet toe: Dan vindt Gretta's liedjes bijzonder. Zo bijzonder dat hij in Begin Again graag een plaat met haar wil maken. Gretta vindt dat maar gek. Nog nooit heeft een platenbaas interesse gehad in haar liedjes.

Nu gebeurt het eindelijk een keer en dan is de platenbaas werkloos en dronken.

Adam Levine

Uiteindelijk weet Dan Gretta zover te krijgen dat ze wil meewerken. Het is voor hen allebei een kans om helemaal opnieuw te beginnen.

Probleempje: Ze hebben helemaal geen studio om Gretta's liedjes in op te nemen. Met een flink staaltje creativiteit vinden ze daar een oplossing voor: Dan en Gretta gaan haar plaat opnemen in de straten, steegjes en parken van New York.

Naast Ruffalo en Knightley is er in Begin Again nog een fors aantal bekende acteurs en muzikanten te zien. Maroon 5-zanger Adam Levine speelt Gretta's vriendje. 

Rapper CeeLo Green heeft een rolletje als rapper en actrice/zangeres Hailee Steinfeld is te zien als Dans dochter Violet.

 

Over deze film

Titel

Begin Again

Premiere

2013

Regisseur

John Carney

Acteurs & Actrices

Mark Ruffalo, Keira Knightley, Adam Levine, Yasiin Bey, Hailee Steinfeld

Scenario

John Carney

Componist

James Baker, Sean Garnhart, Lewis Goldstein, Patrick Cicero, Max Greene

Zender

SBS 9

Genre

Film

Subgenre

Tragikomedie

Land

VS

Resolutie

1080i