Strijd tegen aartsvijand Cobra

Geplaatst op 20 Mei, 18:10

In dit vervolg op Rise of Cobra, gaan de leden van elitecorps G.I. Joe opnieuw de strijd aan met hun grote aartsvijand Cobra. 

De helden van elitekorps G.I. Joe nemen het in G.I. Joe: Retaliation niet alleen op tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen de regering. Door toedoen van Cobra worden de leden van G.I. Joe tijdens een missie in Pakistan eringeluisd. 

G.I. Joe: Retaliation

Een groot deel van het team komt daarbij om en de overlevenden worden beschuldigd van landverraad.

Ondertussen heeft Cobralid Zartan, vermomd als de president van de Verenigde Staten, een geavanceerd massavernietigingswapen op strategische locaties over de hele wereld gericht. Zijn eis is dat de grote wereldleiders zich aan Cobra onderwerpen, anders worden hun belangrijkste steden vernietigd.

Roadblock (Dwayne Johnson) en de overgebleven Joe's liggen hevig onder vuur, maar slaan desondanks keihard terug in G.I. Joe: Retaliation om de wereld uit de wurggreep van Cobra te bevrijden.

Lange geschiedenis

G.I. Joe begon ooit als actionfigure. Veel kinderen spelen al sinds de jaren 60 met de bekende G.I. Joe poppen. In de jaren 80 was er de populaire tekenfilm en sinds deze eeuw zijn er twee actiefilms gemaakt: G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009) en deze G.I. Joe: Retalliation (2013). In 2020 verschijnt de derde film: G.I. Joe: Ever Vigilant