Tip
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

NET 5

Fantasy

NET 5 26 Oktober 2020 20:30 - 23:15

Is Harry Potter in gevaar?

In zijn eerste twee jaar op tovenaarsschool Zweinstein heeft Harry Potter al hachelijke avonturen beleefd. Maar het derde jaar wordt vast rustig voor Harry, Ron en Hermelien. Toch?

Nou, niet dus. In Harry Potter and the Prisoner of Azkaban raakt het drietal gewoon weer in allerlei spannende en gevaarlijke avonturen verzeild. Meer dan in de eerste delen is er aandacht voor de sfeer, de goed bedachte details en de wonderen van de tovenaarswereld. De spanning van het verhaal houdt de kijker op het puntje van zijn stoel.

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban begint met een saaie zomer bij de familie Duffeling, maar al snel is het gedaan met de rust. Harry (Daniel Radcliffe) mag niet toveren tussen de dreuzels (gewone mensen).

Als zijn tante op bezoek komt en het bloed onder Harry’s nagels vandaan haalt, blaast hij haar met een fantastische toverspreuk ‘per ongeluk’ op.

Gewoonlijk zou dit een zware straf opleveren, maar voor deze ene keer mag Harry terug naar Zweinstein.

Michael Gambon

Als Harry terug op school is, wordt al snel duidelijk dat ook het derde jaar niet rustig gaat worden voor Harry, Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson). De gevaarlijke crimineel Sirius Zwarts is ontsnapt uit de magische gevangenis Azkaban en het lijkt erop dat hij het op Harry gemunt heeft.

Vlak voor de opnames van Harry Potter and the Prisoner of Azkaban begonnen overleed Richard Harris, de acteur die in de eerste twee films de rol van schoolhoofd Albus Perkamentus speelde. Michael Gambon nam de rol over. 

Over deze film

Titel

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Premiere

2004

Regisseur

Alfonso Cuarón

Acteurs & Actrices

Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Michael Gambon, Gary Oldman

Scenario

Steve Kloves, J.K. Rowling

Componist

Eleanor Beaton, Richard Beggs, Tim Blackham, Peter Burgis, Jose R. Castellon

Zender

NET 5

Genre

Film

Subgenre

Fantasy

Land

GB/VS

Resolutie

1080i