Het begin van Batman

Geplaatst op 18 April, 15:15

Zelfs sterren als George Clooney en Arnold Schwarzenegger konden Batman & Robin niet redden. Sterker nog: Clooneys Batman (om de een of andere reden had Batman's pak tepels...) was niet veel meer dan een karikatuur van de beroemde superheld. In 2005 redde regisseur Christopher Nolan de Batman-franchise.

Nolan scoorde in 2000 een filmhuishit met Memento, een film die in no-time uitgroeide tot een cultklassieker. Nolans volgende project: Batman Begins.

Batman Begins

De Batman van Christopher Nolan is een stuk duisterder en grimmiger dan de Batman die we kennen van Batman & Robin.

De film is nog maar net begonnen of de regisseur laat zien waarom miljardair Bruce Wayne (Christopher Nolan) ervoor kiest om als gemaskerde wreker de misdaad in Gotham City te bestrijden. Als kind heeft de kleine Wayne machteloos moeten toezien hoe criminelen zijn ouders op gruwelijke wijze vermoorden.

Het is Bruce in Batman Begins dan ook niet om mooie begrippen als gerechtigheid en veiligheid te doen. Hij is simpelweg uit op ordinaire wraak.

Christian Bale

Hoofdrolspeler Christian Bale had het tijdens de opnames van Batman Begins lang niet altijd makkelijk. Zijn Batmanpak zat zo oncomfortabel dat hij er flink chagrijnig van werd.

Die boosheid hielp hem dan wel weer bij het acteren: Batman is in deze film niet bepaald een vrolijke Frans.

Bale deed een groot deel van zijn stunts zelf. Niet alle. De acteur mocht niet eens in de buurt van de Batmobile komen.

Het speciaal voor de film gebouwde voertuig kostte dik een half miljoen pond. Een tikkie te duur om onervaren bestuurders in rond te laten crossen.