Jackie Chan en Owen Wilson gaan naar Londen

Geplaatst op 13 September, 12:16

In Shanghai Noon beleefden Jackie Chan en Owen Wilson volop avonturen in het Wilde Westen. In dit vervolg neemt het duo de wijk naar Londen.

In Shanghai Noon wisten Chon Wang (Jackie Chan) en zijn makker Roy O'Bannon (Owen Wilson) zichzelf behoorlijk in de nesten te werken. Inmiddels hebben ze hun leventjes weer behoorlijk op orde.

Shanghai Knights

Wat heet: Chon heeft het in Shanghai Knights zelfs tot sheriff van Carson City weten te schoppen. Roy heeft een ander carrièrepad gekozen.

Hij schrijft boeken en klust wat bij als barman. Lekker rustig allemaal.

Aan die rust komt een einde als Chon hoort dat bandieten zijn vader vermoord hebben. Hij kan de daders niet vrijuit laten gaan.

Chon en Roy reizen daarom naar Londen om wraak te nemen op de man achter de moord: Lord Nelson Rathbone (Aidan Gillen).

Eenmaal in de Engelse hoofdstad aangekomen blijkt dat de boel ietsjes ingewikkelder in elkaar zit dan Roy en Chon dachten.

Shanghai Dawn

Al sinds het verschijnen van Shanghai Knights (in 2003 alweer) gaan er geruchten dat er nog een derde film rond Chon en Roy gaat komen.

Hoewel we inmiddels dik vijftien jaar verder zijn, zou het er nog steeds van kunnen komen. In 2015 maakte productiemaatschappij MGM bekend dat er echt een derde Shanghai-film zou komen: Shanghai Dawn

Napoleon Dynamite-regisseur Jared Hess moet de film gaan regisseren. Een releasedatum is er nog niet, dus het kan nog even duren voor we Jackie Chan en Owen Wilson weer samen in een film kunnen bewonderen.