Kattenkwaad in Parijs

Geplaatst op 19 September, 14:30

Operazangeres Madame Bonfamille heeft wel een heel bijzonder testament. Na haar dood zal namelijk haar complete erfenis naar haar kat Duchess gaan. Haar Butler Edgar vindt dit maar niks en probeert hier een stokje voor te steken. 

Wanneer de trouwe butler Edgar hoort wat Madame Bonfamille van plan is, ontsteekt hij in woede. Hij verzint een plan om zich van Duchess te ontdoen om de erfenis alsnog zelf in handen te kunnen krijgen.

The Aristocats

Duchess is een echte dame. Ze woont met haar drie kinderen in een Parijse villa en geniet van haar luxeleventje. Die kinderen kunnen allemaal zingen, schilderen en pianospelen.

Dat is knap, zeker als je bedenkt dat we het hier over een kattenfamilie hebben. Nadat Dutchess de erfenis van Madame Bonfamille heeft ontvangen gaat Edgar proberen zich van de diertjes te ontdoen.

Gelukkig krijgen de chique Parijse huiskatten, ook bekend als The Aristocats, hulp van de swingende jazzy straatkat O’Malley en zijn vrienden.

Walt Disney

The Aristocats is een fijne animatiefilm uit de Disneystal, met aanstekelijke liedjes en mooie animaties. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal: rond 1910 erfde een Parijse kattenfamilie echt een fortuin.

The Aristocats is de laatste animatiefilm die nog onder toeziend oog van Walt Disney is gestart. Het is tevens de eerste film die Disney uitbracht na de dood van zijn oprichter.