Buddycopfilm met Clint Eastwood en Charlie Sheen

Geplaatst op 22 Augustus, 15:10

Agent Pulovski (Clint Eastwood) wordt opgescheept met groentje Ackerman (Charlie Sheen). Ackerman wil graag volgens de regels werken, Pulovski heeft juist schijt aan veel regels.

Als tijdens een onderzoek naar een autodiefstal de partner van agent Nick Pulovski vermoord wordt, krijgt hij een nieuwe partner: groentje David Ackerman. Ackerman wil graag volgens de regels werken, terwijl oude rot Pulovski er alleen opuit is de moordenaars van zijn partner te pakken te krijgen.

The Rookie

Het zal Pulovski een worst wezen of dat netjes volgens het boekje gebeurt. Dat tegenstrijdige gedrag is het bekende recept van een buddycopfilm. In The Rookie zitten twee keer zoveel stuntmannen dan acteurs, verwacht dus een flink aantal actiescènes en achtervolgingen. 

Charlie Sheen

Charlie Sheen was in de wieg weggelegd voor het acteurschap. Dat is ook niet zo gek met de beroemde Martin Sheen als vader. 

In de jaren 80 was Charlie te zien in hit na hit. Zo waren er serieuze rollen in Platoon en Wallstreet (hierin heeft vader Martin een kleine rol), speelde hij een cowboy in Young Guns en is hij hilarisch in de Hot Shots-films.

Halverwege jaren 90 ging de carièrre van Charlie bergafwaarts, maar maakte hij zijn comeback met de tv-serie Two and a Half Men. Dat ging een tijdje goed, zelfs zo goed dat hij een salaris kreeg van 1,25 miljoen dollar per aflevering.

De laatste jaren komt Charlie helaas alleen nog maar negatief in het nieuws.