Ralph wil een held zijn

Geplaatst op 16 Januari, 15:15

Ralph is de slechterik in een computerspel. Daar is hij na jaren wel klaar mee: Ralph wil een held zijn. Daarvoor moet hij wel zijn eigen spel verlaten.

De gespierde worstelaar met het oranje broekje vertelt computerspelpersonage Ralph precies waar het op staat: ‘Je bent een slechterik, leg je erbij neer. Dat betekent nog niet dat je een slecht mens bent.’

Wreck-It Ralph

Maar Ralph wil het niet accepteren: na dertig jaar de slechterik te zijn geweest in computerspel Fix-It Felix Jr. wil hij eindelijk eens een keer de held zijn. In zijn eigen spel gaat dat nooit gebeuren, daar is Felix al de kampioen.

Daarom besluit Ralph om zijn geluk te beproeven in de andere computerspellen in de speelhal. Door die zoektocht naar een nieuwe wereld leert Ralph dat hij goed is zoals hij is.

En ook niet onbelangrijk: Ralph maakt vrienden. Samen met Vanellope uit het racespel Sugar Rush beleeft Ralph spannende avonturen.

Onderweg is het volop genieten van de prachtige animaties en de goede stemacteurs. Doorgewinterde gamers krijgen net dat beetje meer: Wreck-It Ralph grossiert in verwijzingen naar (klassieke) computerspellen.

Improviseren

Bij animatiefilms nemen de stemacteurs hun rollen vaak apart op. Bij Wreck-It Ralph ging het anders.

Regisseur Rich Moore haalde hoofdrolspelers als John C. Reilly, Sarah Silvermann en Jack McBrayer tegelijkertijd naar de studio. Zo konden ze hun stemmen samen opnemen.

Door die manier van samenwerking hadden de acteurs ook de ruimte om van het script af te wijken en samen te improviseren. Dat deden ze dan ook volop.

Tags