Wie is wie in de serie A confession?

Televizier logo

Geplaatst op 6 Juli om 11:00

Serie

A confession is niet zomaar een misdaadserie. De zesdelige serie is gebaseerd op een waargebeurde vermissingszaak van een jonge Britse vrouw. Wie zijn de belangrijkste personages in de serie?

Tekst: Dominique Hofman

Steve Fulcher (Martin Freeman)
Sympathieke rechercheur die zich vastbijt in de vermissingszaak van Sian O’Callaghan, een 22-jarige Britse die na een avondje uit niet meer thuiskomt. Hij wil haar koste wat kost levend terugvinden en gaat uit van een ontvoering. Wanneer hij een verdachte op het oog krijgt, overtreedt Steve de politieprocedure en het protocol om een bekentenis af te dwingen. Een actie die zijn baan op het spel zet. Martin Freeman kennen we natuurlijk als dr. Watson uit Sherlock Holmes

Elaine Pickford (Siobhan Finneran)
Moeder van de vermiste Sian en drie andere kinderen. Ze kent haar dochter en weet dat zij nooit zo lang niets van zich zou laten horen. Wanneer de politie haar vermissing officieel meldt, is Elaine ten einde raad. Ze vindt een knobbeltje in haar borst, maar haar gezondheid is even niet belangrijk. Elaine hoopt vurig dat ze Sian nog levend terugziet, al weet ze ook dat die kans met de dag kleiner wordt.

Karen Edwards (Imelda Staunton)
Buurtbewoner van Elaine en haar gezin. Karen vreest dat de verdwijning van Sian verband houdt met de vermissing van haar eigen dochter. Van de toen twintigjarige drugsverslaafde prostituee die haar moeder het leven niet altijd makkelijk maakte, ontbreekt al bijna tien jaar ieder spoor. Karen houdt desondanks de moed erin. Ze schroomt niet de andere prostituees vragen of zij nog iets van Becky vernomen hebben, al is het laat op de avond.

Christopher Halliwell (Joe Absolom)
Taxichauffeur en hoofdverdachte in de zaak. De politie komt Halliwell op het spoor wanneer ze op camerabeelden zien dat Sian in zijn taxi stapt. Vlak na haar verdwijning maakt hij een zichtbaar nerveuze indruk. Steve weet zeker dat Halliwell hem naar Sian kan leiden en laat hem volgen door de agenten.

A confession | NPO 2 | maandag | 22.20 uur

Tags

Bekijk ook