Wie is wie in de serie Press?

Televizier logo

Geplaatst op 30 Augustus om 11:42

Serie nieuws

Hoe vind je een goed verhaal en hoe vertel je het je lezers? De redacteuren van twee kranten worstelen met waarheid, integriteit, dalende oplagecijfers en persoonlijke problemen in een nieuwe zesdelige serie.

Amina Chaudrey (Priyanga Burford, foto)
De net gescheiden hoofdredacteur van The Herald is erg trots op haar kwaliteitskrant en heeft integriteit hoog in het vaandel. Maar net als bij alle kranten zijn de cijfers niet goed. Hoe houdt ze de krant overeind?

Holly Evans (Charlotte Riley)
was journalist maar is nu adjunct-hoofdredacteur bij The Herald. Hoewel ze leeft voor haar werk, weet ze eigenlijk niet of haar recente carrièrestap wel goed is voor haarzelf. Haar huisgenote en beste vriendin Dee is bij een aanrijding om het leven gekomen. Om de waarheid over dat ongeval te achterhalen, is Holly bereid heel ver te gaan.

Duncan Allen (Ben Chaplin)
is van een goede journalist een commercieel denkende hoofdredacteur geworden. Als baas van de sensatiekrant The Post ziet hij nieuws als amusement voor zijn lezers. Hij komt nauwelijks thuis en zijn secretaresse houdt hem op de hoogte van het wel en wee van zijn vrouw en kind.

Edward Washburn (Paapa Essiedu)
Na zijn studie solliciteerde Ed bij The Herald, maar hij belandde bij The Post en voelt zich daar niet op zijn plek. Voor een van zijn eerste verhalen moet hij de ouders interviewen van een jonge voetballer die zelfmoord pleegde. Wat zij niet weten is dat hun zoon niet uit de kast durfde te komen.

George Emmerson (David Suchet)
De eigenaar van The Post vindt eigenlijk dat Duncan geen goede journalistiek bedrijft. De sensatieverhalen die in wezen nergens over gaan, zijn hem een doorn in het oog. En als Duncan een minister aan de schandpaal nagelt, betreurt hij het dat hij daardoor invloed op de politiek verliest.

Press | NPO 2 | BNNVARA | 22.45 uur